Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Evertsenstraat (appartementen)

Terug naar overzicht

Zuidwester is er voor mensen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Wil je graag gezellig samen met anderen wonen in een groepswoning of woon je liever alleen in een appartement? Samen gaan we op zoek naar de beste woonoplossing voor jou.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Algemene informatie Wooncomplex De Henry aan de Evertsenstraat in Goes is speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking met WLZ-indicatie, die op zichzelf willen wonen met ambulante begeleiding. De bewoners van De Henry huren zelf hun appartement bij de woonstichting. De begeleiding is hier te gast. Dit betekent dat de bewoner zelfstandig zijn/haar dag invult, kleine problemen oplost en een goed dag-nachtritme heeft.

In de Henry is geen vaste begeleiding aanwezig. In de avonden en weekenden kunnen bewoners dringende vragen stellen bij de telefoondienst en zijn zij op zaterdag en zondag welkom op het trefpunt tussen 10:00 en 13:00. Informatie appartementen Alle appartementen zijn nul op de meter woningen (voorzien van zonnepanelen en warmtepomp) en zijn in oktober 2019 opgeleverd. In het complex is een lift aanwezig, maar de appartementen zijn niet rolstoeltoegankelijk. Het appartement bestaat uit een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een ruime badkamer. Naast het appartement hebben de bewoners een eigen schuurtje en delen zij aan de voorzijde een gemeenschappelijke tuin en afvalcontainer. De achterzijde van het gebouw is voorzien van voldoende gratis parkeerruimte.

In de Henry wonen zowel mannen als vrouwen vanaf 18 jaar. De appartementen van De Henry zijn niet geschikt voor gezinnen. . Het appartementencomplex is nieuw; het werd oktober 2019 in gebruik genomen. Woonomgeving De Henry bevindt zich midden in een woonwijk aan de rand van Goes. Het centrum van Goes, een woonboulevard en meerdere supermarkten zijn op loopafstand vanaf het complex. In de buurt zitten een sportschool en een wijkcentrum waar verschillende activiteiten gehouden worden. Welke begeleiding heb je nodig? Eigenz biedt aan iedere bewoner persoonlijke begeleiding op afspraak. Elke bewoner heeft een klein team om zich heen waardoor de bewoner dezelfde begeleiders blijft zien. De begeleiding die geboden wordt is afhankelijk van de ondersteuningsvraag van de bewoner. Dit kunnen het aanleren van praktische vaardigheden zoals huishouden of bellen naar instanties en organisaties zijn, of sociaal emotionele begeleiding zoals het uitbreiden van een sociaal netwerk of het omgaan met tegenslagen. Interesse? Lijkt De Henry een passende woning voor de persoon die u vertegenwoordigt? Neem dan contact op met zorgadvies van Zuidwester. Mocht het nodig zijn gaan wij graag in gesprek over eventuele contra-indicaties.

*contra-indicatie: personen jonger dan 18 jaar, personen met ernstige actuele verslaving en middelengebruik, personen die een zedendelict hebben begaan en personen waarbij onvrijwillige zorg moet worden ingezet.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Aantal bewoners

19

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.