Wonen zonder beperking

Fokus Eindhoven Grasrijk

Terug naar overzicht

De grondslag van uw vraag is een lichamelijke handicap of somatische aandoening; Uw urenindicatie voor ADL-assistentie in en om de woning is minimaal vijf uur per week; U bent in uw thuissituatie aangewezen op ‘zorg op afroep’ (minimaal leveringsvoorwaarde b1); bijvoorbeeld omdat u niet zelfs...

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

In een moderne nieuwbouwwijk van Eindhoven telt het Fokusproject Grasrijk negentien ruime woningen met drie of vier kamers. De grondgebonden woningen hebben een tuin en de etagewoningen een balkon.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Diverse voorzieningen zijn in de directe omgeving, waaronder winkels, een school, een kinderdagverblijf en een sportcentrum. Er is een prima busverbinding, die ook rolstoeltoegankelijk is.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking

Omschrijving

De grondslag van uw vraag is een lichamelijke handicap of somatische aandoening; Uw urenindicatie voor ADL-assistentie in en om de woning is minimaal vijf uur per week; U bent in uw thuissituatie aangewezen op ‘zorg op afroep’ (minimaal leveringsvoorwaarde b1); bijvoorbeeld omdat u niet zelfstandig uw jas of schoenen aan of uit kunt doen, naar of van bed, toilet of auto kunt gaan; U bent voldoende sociaal zelfredzaam (u hebt geen indicatie voor - langdurig - verblijf); U bent aangewezen op een rolstoeldoorgankelijke woning

Aantal bewoners

19

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige

Verzorging

Enige, Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

Fokus is voor mensen met een ernstige lichamelijke handicap. Een Fokuswoning is een aangepaste woning die u huurt van de woningcorporatie. Fokus verleent bij u thuis assistentie op afroep en aanwijzing, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Om in aanmerking te komen moet er aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

• U hebt een lichamelijke handicap of somatische aandoening of beperking.
• U bent aangewezen op een rolstoeldoorgankelijke woning
• U bent aangewezen op ten minste 5 uur oproepbare ADL-assistentie per week
• U bent voldoende sociaal zelfredzaam om zelfstandig te wonen en zelfstandig assistentie op te roepen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.