Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Babberich

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

​​Driestroomhuis Babberich bevindt zich op een van de mooiste plekjes van Babberich, midden in ons mooie dorp, maar toch ook weer buitenaf, met een totale oppervlakte van 1,5 hectare.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

​​Wij zijn Martijn en Chantal. Beiden hebben we ruime ervaring met het werken in de zorg. Al geruime tijd runnen wij samen ons Driestroomhuis, sinds november 2011. Samen zijn we een ijzersterk team en doen we waar ons hart ligt: bijdragen aan een mooie toekomst van kinderen en jongeren voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is.

Driestroomhuis Babberich bevindt zich op een van de mooiste plekjes van Babberich, midden in ons mooie dorp, maar toch ook weer buitenaf, met een totale oppervlakte van 1,5 hectare. Achter de bestaande woonboerderij is een geheel nieuw verblijf gecreëerd in wat vroeger een danszaal was. Door middel van een corridor heeft het verblijf een directe verbinding met de woonboerderij.
Rondom de boerderij ligt een fraai aangelegde tuin, direct gelegen aan een grote waterpartij met vrij uitzicht tot aan de horizon.

Indeling gemeenschappelijk deel

Boerderij met tuin.
In het verblijf voor en van onze bewoners zijn naast een woonkamer van ruim 50 vierkante meter, 8 slaapkamers, 2 badkamers met aparte toiletten, twee buitenverblijven en een echte sport en spel ruimte! Dit allemaal op de begane grond. Aan alles is gedacht, zowel aan de indeling als de kleuren die we gebruikt hebben. De modernste technieken zijn toegepast, zodat de kinderen en jongeren een woonplek hebben die ze verdienen!

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Midden in de rustige dorpskern van Babberich.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

In Driestroomhuis Babberich wordt 24-uurs opvang geboden. We streven ernaar om een zo normaal mogelijk gezin te zijn, waar structuur, warmte, veiligheid en voorspelbaarheid geboden wordt. Waar mogelijk vinden wij het belangrijk dat de kinderen gebruik maken van de voorzieningen in de omgeving. Onze werkwijze is er op gericht de kinderen zo goed mogelijk te laten functioneren in de maatschappij. Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid zijn hierbij van groot belang. Deze ontwikkeling willen we daarom graag activeren en stimuleren. Ook willen we werken aan gedragsverbetering.

Voor de kinderen is het belangrijk om te leren wie ze zijn. Ook eigen grenzen leren ontdekken en kennen zijn van groot belang. Alle kinderen volgen verplicht een dagbesteding, dit kan school of werk zijn.

Driestroomhuis Babberich neemt bewoners op in de leeftijd vanaf 4 jaar. Wij richten ons op langdurige zorg, dus op een langer verblijf van de kinderen en jongeren. Bij de kinderen die wij opnemen is er veelal sprake van een licht verstandelijke beperking, in combinatie met problemen op diverse ontwikkelingsgebieden.

Ouder / Instantie

Wat mag u van ons verwachten?

 • Een afstandelijke betrokkenheid met betrekking tot houding en werkwijze waarbij de ouder ook ouder blijft. Wij werken hierin samen met de visie van Gezin Centraal.
 • Continuïteit en stabiliteit
 • Veiligheid en verantwoordelijkheid voor het kind
 • Zorg en begeleiding in een gezond leefklimaat
 • Een samenwerkingsverband met heldere en duidelijke afspraken
 • Een open communicatie
 • Dat wij de visie van de Driestroom uitdragen en volgens deze richtlijnen werken
 • Maar vooral dat wij een ijzersterk team zijn met een gezonde gedrevenheid om kinderen te begeleiden op weg naar een mooie toekomst

Kind / Jongere
Wat mag je als kind / jongere van ons verwachten?

 • Een eigen slaapkamer met privac
 • Aandacht, begrip en zorg
 • Voldoende mogelijkheden om te sporten en te bewegen zowel binnen als buiten
 • Een gezond leefklimaat
 • Persoonlijke aandacht, begrip en zorg
 • Duidelijke huisregels en afspraken
 • Dat wij respect voor jouw mening en eigenheid zullen hebben
 • Dat wij voorspelbaar zijn naar jou toe
 • Dat wij confrontaties en problemen niet uit de weg gaan om jou te helpen
 • Dat wij jou op alle mogelijke manieren zullen activeren en stimuleren om te kunnen leren zo zelfstandig mogelijk te functioneren in de maatschappij En vooral veel plezier hebben in de dingen die we samen doen!

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

In een gezinssituatie, waar met een professionele distantie planmatig aandacht besteed wordt aan specifiek opvoeden. Dit gebeurt cliëntgericht en in een gepaste samenwerking met ouders en voogd.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.