Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Bij Cor & Frans

Terug naar overzicht

In het gezinshuis zullen wij in een liefdevolle huiselijke omgeving op een betrokken wijze verzorging bieden aan kinderen/jongeren. In de structuur die wij neerzetten is ruimte voor alle dagelijkse dingen die in een 'normale gezinssituatie' ook aan de orde zijn.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

In de toekomst werken wij aan de realisatie van trainingsunits. Bewoning van een unit en deelname aan de training zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De training heeft tot doel een zelfstandig bestaan te kunnen leiden en verantwoording te leren nemen voor zaken welke zelfstandig wonen met zich mee brengt. Verantwoording nemen op persoonlijk, thuis, werk/school, financieel, spiritueel niveau. Mogelijk kan het trainingstraject overlopen in een (tijdelijke) ambulante ondersteuning wanneer de deelnemer op zichzelf woont. De duur van een traject kan uiteenlopen van 1 tot meerderjarig. Ieder seizoen worden doelen bepaalt en geëvalueerd. In de toekomst is onze ambitie om dagbesteding en arbeidsparticipatie te bieden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

De doelgroep waar wij zorg en begeleiding aan willen bieden zijn kinderen/jongeren tot 23 jaar. Een licht verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand van andere aard is daarbij geen obstakel. Het kind/de jongere moet over de vereiste indicatie beschikken, afgegeven door het CIZ of AWBZ/WMO.

Ons doel is de ontwikkeling en persoonlijke groei van deze jonge mensen te begeleiden zodat ze als volwassenen zo zelfredzaam als mogelijk worden. Leeftijd en ontwikkelingsprofiel dient hierbij in acht genomen te worden om de balans te vinden tussen een gezonde prikkel en bescherming om overvraagd te worden.

In de toekomst is onze ambitie om dagbesteding en arbeidsparticipatie te bieden.

Aantal bewoners

3

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Wij zullen naar het individuele kind kijken en de zorg en begeleiding op zijn of haar profiel aanpassen. Deze begeleiding kan mogelijk gedelegeerd worden aan andere professionals of specialisten.​


De training heeft tot doel een zelfstandig bestaan te kunnen leiden en verantwoording te leren nemen voor zaken welke zelfstandig wonen met zich mee brengt. Verantwoording nemen op persoonlijk, thuis, werk/school, financieel, spiritueel niveau.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.