Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Bij Cor & Frans

Terug naar overzicht

​Wij zijn Frans van Haeren en Cor Strik en wonen in Ravenstein. Sinds 2011 bieden wij als pleeggezin opvang en begeleiding aan jongeren met een licht verstandelijke beperking. In de vorm van een Driestroomhuis zetten wij de zorg en opvang voort.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

We werken aan de realisatie van trainingsunits. Wonen in een unit en deelnemen aan de training zijn met elkaar verbonden. De training heeft als doel een zelfstandig bestaan te kunnen leiden en verantwoordelijkheid te nemen voor dat wat het zelfstandig wonen met zich meebrengt: persoonlijk, thuis, werk of school, financieel en spiritueel. Wanneer een bewoner op zichzelf woont kan het trainingstraject overgaan in (tijdelijke) ambulante ondersteuning. De duur van het traject kan 1 of meerjarig zijn. De doelen worden besproken en geëvalueerd.Dagbesteding/arbeidsparticipatie: In de toekomst willen we dagbesteding en arbeidsparticipatie bieden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Wij bieden in een liefdevolle huiselijke omgeving verzorging aan kinderen en jongeren. In deze structuur is ruimte voor alle dagelijkse dingen die in een “normale gezinssituatie” ook voorkomen. Wij kijken naar het individuele kind en stemmen de zorg en begeleiding daarop af.

​De doelgroep waar wij zorg en begeleiding aan willen bieden zijn kinderen/jongeren tot 23 jaar. Een licht verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand is geen probleem. Het kind/de jongere moet door het CIZ/AWB afgegeven indicatie beschikken. We willen de persoonlijke ontwikkeling en groei van jonge mensen begeleiden zodat ze als ze als volwassene zo zelfredzaam mogelijk worden. Er wordt een balans gezocht tussen gezonde prikkel en bescherming tegen overvraagd worden.

Aantal bewoners

3

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Wij zullen naar het individuele kind kijken en de zorg en begeleiding op zijn of haar profiel aanpassen. Deze begeleiding kan mogelijk gedelegeerd worden aan andere professionals of specialisten.​


De training heeft tot doel een zelfstandig bestaan te kunnen leiden en verantwoording te leren nemen voor zaken welke zelfstandig wonen met zich mee brengt. Verantwoording nemen op persoonlijk, thuis, werk/school, financieel, spiritueel niveau.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.