Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis De Beleving

Terug naar overzicht

Ik ben Corné van Oeveren. Samen met een enthousiast en toegewijd team zet woon- en zorgboerderij De Beleving zich in voor mensen met een ondersteuningvraag. Wij bieden zorg en begeleiding bij het wonen, werken en de dagelijkse bezigheden. 

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

​​De boerderij bevindt zich midden in de prachtige natuur van Leersum vlakbij het plaatsje Overberg. Centraal gelegen op de Utrechtse Heuvelrug. De bosrijke omgeving, afgewisseld door de uitgestrekte weilanden, zorgt voor een ontspannen omgeving. Regelmatig brengen wij een bezoekje aan de mooie omgeving samen met de bewoners.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

​Ons doel is om op de boerderij een plek te creëren waar iedereen zich beschermd en vertrouwd voelt. Om het wonen binnen een gezinssituatie te stimuleren zijn er gezamenlijke maaltijden en koffiemomenten. Daarnaast is er veel ruimte voor de persoonlijke ontwikkeling van iedere bewoner.

Elke bewoner heeft zijn of haar persoonlijke doelen. Door middel van gesprekken en leerzame activiteiten wordt er op individueel niveau gewerkt aan de doelen. Ook is er veel ruimte voor vrije tijd, die ook gezamenlijk doorgebracht kan worden. Buiten werken, (samen) sporten, tv kijken en spelletjes spelen biedt ontspanning voor onze bewoners.

DagbestedingOp onze boerderij is altijd wat te beleven. Wij bieden diverse activiteiten waarbij biologisch werken centraal staat. Doordat er veel seizoensgebonden activiteiten zijn kunnen wij een gevarieerd programma aanbieden. Bijvoorbeeld werken in de tuin en moestuin, dieren verzorgen, de appelboomgaard onderhouden, houtbewerken, koken, werken in het atelier en boogschieten.

Aantal bewoners

4

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Woon- en zorgboerderij de Beleving heeft een gekwalificeerd eigen team aan begeleiders die 24/7 klaarstaan voor de bewoners. Wij zijn ervan overtuigd dat de formule kleinschaligheid een vorm is die toekomst heeft. Wij willen die toekomst graag mee bepalen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.