Wonen zonder beperking

Driestroomhuis De Beleving

Terug naar overzicht

Ons gezinshuis richt zich op jong volwassenen met een verstandelijke beperking op autistisch spectrum en/of andere psychische problematiek en bijbehorende gedragscomponenten. Passend binnen een ZZP indicatie VG (verstandelijk gehandicapt) Hierbij staat wonen binnen en gezinssituatie centraal.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Ons gezinshuis in Overberg ligt mooi gelegen in het midden van het land. Onze boerderij is gesitueerd op een ruim perceel waar biologisch wordt geboerd. Zo is er een stal met legkippen, paarden, schapen, fruitboomgaard en een moestuin. De hele boerderij ademt sfeer en neemt een speciale plaats in binnen het landschap. Op en rond de boerderij is er altijd wat te beleven. Naast de activiteiten op de boerderij zijn wij ook te vinden in de sportschool, het zwembad of bij andere activiteiten. Gezamenlijk boodschappen halen en een kopje koffie drinken kunnen hierbij niet ontbreken. In de regio hebben wij veel contacten binnen de gezondheidszorg en in onze sociale netwerken. Door de combinatie van wonen, dagbesteding én ons brede netwerk, is ons gezinshuis een begrip in de omgeving.

Indeling gemeenschappelijk deel

De boerderij is verdeeld in 2 woonlagen. Op de begaande grond zijn er de slaapkamers van de gezinshuisouders en hun kinderen. Er is een grote woonkamer en een woonkeuken, ook zijn daar 2 wc en een aangepaste badkamer.
Op de eerste verdieping zijn 4 mooie woon/slaapkamers en een badkamer.
Ieder woongedeelte heeft een mooi uitzicht in de natuur.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De woon/slaapkamers zijn tussen 25 en de 20 vierkante meter met een eigen wastafel.
Genoeg stopcontacten en een tv en internetaansluiting.

Situering in wijk

De boerderij is gelegen in Overberg. Het is 1 van de 7 dorpen van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Overberg ligt in het grensgebied van de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei en ten westen van Veenendaal. Overberg ligt in een bosrijke omgeving afgewisseld met weilanden en groen structuren.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Ons gezinshuis richt zich op jong volwassenen met een verstandelijke beperking op autistisch spectrum en/of andere psychische problematiek en bijbehorende gedragscomponenten. Passend binnen een ZZP indicatie VG (verstandelijk gehandicapt) Hierbij staat wonen binnen en gezinssituatie centraal. www.debelevingoverberg.nl

Aantal bewoners

4

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Wij bieden 24 uurs zorg. Dit houdt in dat er altijd iemand aanwezig is op de boerderij.
Er zijn gezamenlijke maaltijd een koffie momenten.
Ook is er veel ruimte voor de persoonlijke ontwikkeling van de bewoner. Vanuit de doelen die worden opgesteld worden en gesprekken gevoerd en wordt er op individueel niveau aan de doelen gewerkt.
Ook is er veel ruimte voor vrije tijd die ook gezamenlijk door gebracht kan worden, denk daarbij aan buiten werken, sporten of tv kijken.
Ook wordt en ondersteuning/ begeleiding aangeboden bij de ADL zorg.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.