Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis De Schalm

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

​De Schalm is een bijzonder sfeervol gezinshuis in Oosterhout (Gld). Hier kun je wonen in een gezellige en huiselijke sfeer. Het is een plek waar je jezelf mag zijn en waar we oog hebben voor elkaar. Radboud en Verena zijn hier de gezinsouders.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

In het huis dat van alle gemakken is voorzien, heeft iedereen een ruime eigen zit/slaapkamer en is er een gedeelde woonkamer, keuken, wasruimte, badkamer, toilet en tuin. Voor diegenen die eraan toe zijn bieden wij ook kamertraining.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Vanuit rust, structuur en een veilige basis kun je jezelf ontwikkelen en nieuwe dingen leren.
Daar waar nodig word je door ons ondersteund en begeleid. Wat je zelf kunt, doe je natuurlijk zelf. Wij helpen jou graag naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan.
Voor diegenen die eraan toe zijn bieden wij ook kamertraining.

Naast je dagbesteding/school/werk, vul je je vrije tijd zoveel mogelijk zelf in, maar we doen ook regelmatig samen leuke dingen. Winkelen, wandelen, zwemmen, fietsen, koken & bakken, een spelletje spelen, film kijken en op vakantie gaan, horen allemaal bij het leven in De Schalm.

Aantal bewoners

4

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Geen

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

​De gezelligheid, huiselijkheid, rust en veiligheid die wij belangrijk vinden in ons thuis delen wij dagelijks met onze bewoners. Wij ondersteunen bewoners in hun zelfstandigheid, persoonlijke groei en ontwikkeling.

In De Schalm staat de bewoner centraal. Dit betekent dat wij ons luisterend opstellen en handelen naar de behoefte/wens van de bewoner en/of degene die hem vertegenwoordigt vanuit zijn omgeving.
Naast de individuele ontwikkeling van de bewoner, ligt er veel nadruk op de groepsdynamica. Wij vinden het belangrijk samen activiteiten te ondernemen, te leren van en met elkaar, en elkaar te (leren) accepteren en respecteren.

In de dagelijkse ondersteuning maken wij met name gebruik van de methodieken; Geef me de 5, Eigen Initiatief Model (EIM) en Begeleid Ontdekkend Leren (BOL). Deze methodieken zijn toegespitst op de doelgroep. Door middel van scholing houden wij onze inhoudelijke kennisontwikkeling actueel.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.