Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Didam

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Wij willen graag werken met kinderen met een beperking, die de potentie hebben om zich verder te ontwikkelen en op termijn misschien zelfs mogelijk in staat zijn om onder begeleiding zelfstandig te leven. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen bij ons komen wonen.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Driestroomhuis Didam is een landhuis bestaande uit twee volledige woningen.

Driestroomhuis Didam heeft een volledig zelfstandige woonunit, waarin cliënten in fases worden begeleid naar volledige zelfstandigheid of begeleid wonen. Afhankelijk van de mogelijkheden en beperkingen wordt gekeken hoe lang dit traject duurt. Vaardigheden die ze in deze fase moeten leren zijn:
ADL activiteiten
Werkritme
Steun leren vragen wanneer ze die nodig hebben
Omgaan met zaken als drank, verliefdheid, seksualiteit en vrijheid in het algemeen
Omgaan met geld
Omgaan met hun beperkingen
Zeker voor kinderen die al een tijdje bij ons hebben gewoond, kan het prettig zijn om vanuit de gezinssituatie door te groeien naar zelfstandigheid. De gezinsouders hebben hierbij een belangrijke begeleidende rol. Temeer omdat de jongeren deels afhankelijk blijven van een vaste verzorger

Indeling gemeenschappelijk deel

In het huis heeft ieder een eigen slaapkamer, is een gemeenschappelijke keuken, eet- en zitkamer, een activiteitenruimte, tv-kamer, een volledig zelfstandige aanleunwoning en zijn ruime sanitaire voorzieningen. Al de nodige voorzieningen, zoals scholen, winkels, sportverenigingen, weg- en treinverbindingen met Arnhem en Nijmegen, zijn nabij.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Kinderen met een beperking hebben zich in veel gevallen op hun 18e nog niet ver genoeg ontwikkeld om volledig op eigen benen te staan. Voor die jongeren bieden wij woonruimte aan, waar zij onder intensieve begeleiding van ons de vaardigheden kunnen leren die nodig zijn om op termijn zelfstandig te kunnen leven. Ze kunnen daarbij altijd terugvallen op onze steun ten aanzien van praktische, sociale en emotionele zaken.

Voor meer informatie over Gezinshuis/ Driestroomhuis Didam zie ook www.driestroomhuisdidam.nl

Situering in wijk

Het huis heeft een vrije ligging is het buitengebied van Didam en biedt veel privacy en rust. Rondom het pand en in de tuinen (6000 m2) is er voldoende ruimte en gelegenheid om veilig buiten te zijn en te spelen.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Wij willen graag werken met kinderen met een beperking, die de potentie hebben om zich verder te ontwikkelen en op termijn misschien zelfs mogelijk in staat zijn om onder begeleiding zelfstandig te leven. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen bij ons komen wonen. Wij sluiten bij voorbaat geen kinderen uit. Kinderen met een beperking hebben, net als ieder ander kind, recht op een zinvol, vreugdevol en respectvol bestaan. Ze hebben het recht om te kunnen leven zoals zij zelf willen, op een plek waar ze zelf willen zijn. Voor de één is dat midden in de samenleving, de ander kijkt liever vanaf de zijkant toe. Kinderen met een beperking hebben het recht om zelf die keuzes te maken. Ze hebben het recht om te kunnen groeien en zich te ontwikkelen, om te kunnen zijn wie ze willen zijn.

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Samen met de ouders/vertegenwoordiger en het kind stellen wij een zorgprogramma op. Dat programma sluit aan bij de behoeften en mogelijkheden van het kind. Het zorgprogramma brengt bovendien in kaart wat de mogelijkheden zijn op het gebied van wonen, recreatie en ontspanning, dagbesteding en zorg. Minimaal twee keer per jaar bespreken wij dit plan met de ouders/vertegenwoordiger. Maar als de situatie erom vraagt, vindt er vaker een gesprek plaats. Waar nodig of gewenst wordt vervolgens het plan aangepast.
Therapie

Om het kind als individu te geven wat het nodig heeft, bepalen we samen met betrokkenen welke therapieën er eventueel noodzakelijk zijn. U moet hierbij denken aan onder andere:
Speltherapie
Agressietherapie
Traumaverwerking
Rouwverwerking
Ook worden er in huis groepsgesprekken gehouden, waarbij we externe mensen inhuren om zaken bespreekbaar te maken als seksualiteit, loverboy problematiek, drugs en alcohol. Inmiddels heeft Sandra de opleiding Kindercoach afgerond

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.