Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Didam

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Wij willen graag werken met kinderen met een beperking, die de potentie hebben om zich verder te ontwikkelen en op termijn misschien zelfs mogelijk in staat zijn om onder begeleiding zelfstandig te leven. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen bij ons komen wonen.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

​Driestroomhuis Didam heeft een volledig zelfstandige woonunit, waarin cliënten in fases worden begeleid naar volledige zelfstandigheid of begeleid wonen. Afhankelijk van de mogelijkheden en beperkingen wordt gekeken hoe lang dit traject duurt.
In het huis heeft ieder een eigen slaapkamer, is een gemeenschappelijke keuken, eet- en zitkamer, een activiteitenruimte, tv-kamer, een volledig zelfstandige aanleunwoning en zijn ruime sanitaire voorzieningen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Wij willen graag werken met kinderen met een beperking, die de potentie hebben om zich verder te ontwikkelen en op termijn misschien zelfs mogelijk in staat zijn om onder begeleiding zelfstandig te leven. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen bij ons komen wonen. Wij sluiten bij voorbaat geen kinderen uit. Kinderen met een beperking hebben, net als ieder ander kind, recht op een zinvol, vreugdevol en respectvol bestaan. Ze hebben het recht om te kunnen leven zoals zij zelf willen, op een plek waar ze zelf willen zijn. Voor de één is dat midden in de samenleving, de ander kijkt liever vanaf de zijkant toe. Kinderen met een beperking hebben het recht om zelf die keuzes te maken. Ze hebben het recht om te kunnen groeien en zich te ontwikkelen, om te kunnen zijn wie ze willen zijn.

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

​Samen met de ouders/vertegenwoordiger en het kind stellen wij een zorgprogramma op. Dat programma sluit aan bij de behoeften en mogelijkheden van het kind. Het zorgprogramma brengt bovendien in kaart wat de mogelijkheden zijn op het gebied van wonen, recreatie en ontspanning, dagbesteding en zorg. Minimaal twee keer per jaar bespreken wij dit plan met de ouders/vertegenwoordiger. Maar als de situatie erom vraagt, vindt er vaker een gesprek plaats. Waar nodig of gewenst wordt vervolgens het plan aangepast.Therapie
Om het kind als individu te geven wat het nodig heeft, bepalen we samen met betrokkenen welke therapieën er eventueel noodzakelijk zijn. U moet hierbij denken aan onder andere:
Speltherapie
Agressietherapie
Traumaverwerking
Rouwverwerking

Ook worden er in huis groepsgesprekken gehouden, waarbij we externe mensen inhuren om zaken bespreekbaar te maken als seksualiteit, loverboy problematiek, drugs en alcohol. Inmiddels heeft Sandra de opleiding Kindercoach afgerond

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.