Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Eigen-Wijze

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

We bieden een kleinschalige vorm van opvang voor kinderen met LVG of VG indicatie en bijkomende problematiek, met 24 uur begeleiding in een gezinssituatie, waarbij de kinderen met twee vertrouwde mensen om zich heen te maken hebben en er altijd iemand beschikbaar is.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

Ons huis is op een open en vriendelijke manier ingedeeld. We hebben een woonkamer met open keuken wat zorgt voor constante interactie. Voor de kinderen zijn er op de eerste verdieping slaapkamers en op termijn wordt de zolder ook omgetoverd tot een slaapruimte. De achtertuin is omheind en op loopafstand van het huis bevindt zich een groot speelveld.

Indeling gemeenschappelijk deel

De kinderen hebben een eigen slaapkamer, voor de rest gebruiken we de andere ruimten in en om het huis gezamenlijk.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Het is een groene omgeving met verschillende kinderspeelplaatsen, ontmoetingsplekken en wandel- en speelmogelijkheden. De bewoners in de wijk zijn een mooie afspiegeling van de samenleving. Ons huis staat midden in de wijk. Hierdoor zal er contact zijn met de buurtbewoners. De wijk zelf biedt genoeg faciliteiten in de vorm van winkels, scholen en dagopvang. Op donderdag is er een wijkmarkt wat een fijne plek is voor ontmoeting van buurtbewoners en een wandeling. Nijmegen biedt een veelzijdig aanbod aan gespecialiseerd onderwijs en dagbehandeling. Binnen vijftien minuten zijn we in het centrum van Nijmegen, waar er genoeg valt te ontdekken, te leren en te doen.
Ons huis is makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg. De dorpen Wijchen, Beuningen, Weurt en Druten liggen in de directe omgeving

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

We bieden een kleinschalige vorm van opvang voor kinderen met LVG of VG indicatie en bijkomende problematiek, met 24 uur begeleiding in een gezinssituatie, waarbij de kinderen met twee vertrouwde mensen om zich heen te maken hebben en er altijd iemand beschikbaar is.

Aantal bewoners

2

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

We creëren kansen voor kinderen met een beperking. Dit doen we door ze een veilige leefomgeving te bieden waarin ze kunnen leren, worden begeleid, behandeld en opgevoed. De kinderen kunnen een vertrouwensband aangaan met ons. Dit zorgt voor een natuurlijke structuur en continuïteit wat een belangrijke meerwaarde vormt voor de ontwikkeling van kinderen. De begeleiding en mogelijkheden in de buurt, contacten met buurtbewoners en kinderen geven ze mogelijkheden in kleine stapjes verder te ontwikkelen. Niet kijken naar wat een kind niet kan, maar juist naar wat een kind kan, wilt en in zich heeft om verder te ontwikkelen. Een langere periode bij dezelfde mensen, in een vertrouwde omgeving waarin een kind doorgroeit naar puber en volwassenheid. Net als thuis.
We werken nauw samen met een orthopedagoog

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.