Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Eigen-Wijze

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

​We bieden een kleinschalige vorm van opvang met 24 uur begeleiding in een gezinssituatie, waarbij de kinderen met vertrouwde mensen om zich heen te maken hebben en er altijd iemand beschikbaar is. In ons Driestroomhuis werken vaste medewerkers.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De begeleiding en mogelijkheden in en om ons huis, contacten met buurtbewoners en kinderen, sport of vrijetijdsbesteding club geven ze mogelijkheden in kleine stapjes verder te ontwikkelen. Niet kijken naar wat een kind niet kan, maar juist naar wat een kind kan, wil en in zich heeft om verder te ontwikkelen.

Een langere periode bij dezelfde mensen, in een vertrouwde omgeving waarin een kind doorgroeit naar puber en volwassenheid. Net als thuis.

We creëren nieuwe kansen voor kinderen met een beperking. Dit doen we door ze een veilige leefomgeving te bieden waarin ze kunnen leren, worden begeleid, behandeld en opgevoed. Hierdoor krijgen ze een volwaardige positie in de samenleving en bereiken ze het maximale wat binnen hun mogelijkheden ligt.

Aantal bewoners

2

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Wij geloven dat ieder kind recht heeft op gelijke kansen. Kinderen zijn verschillend, maar ieder kind heeft behoefte aan positieve levenservaringen.
We stimuleren empowerment en bieden leermomenten waar ze kracht en energie uit kunnen halen. Het draait om zaken die ieder kind moet krijgen namelijk: liefde, warmte, aandacht, begrip en respect. We bieden het kind de mogelijkheid om met kleine of grotere stapjes vertrouwen te winnen en zich te hechten. Het is belangrijk om succeservaringen te ondervinden. Ze krijgen de ruimte en de mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en op te groeien. We begeleiden de kinderen met liefde en aandacht in dit proces.
Empowerment vinden we belangrijk. De eigen capaciteiten benutten en ontwikkelen om, in economisch en sociaal opzicht, actief mee gestalte te geven aan het eigen leven en dat van de gemeenschap waarvan men deel uitmaakt.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.