Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Driestroomhuis Enso

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Vanuit een kleinschalige en huiselijke omgeving de cliënt het leven van alle dag laten ervaren, niet de onmogelijkheden maar juist de mogelijkheden laten proeven en ervaren!

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Driestroomhuis Enso is gelegen in het centrum van het prachtige Middelburg, een stad met een zacht karakter en de overzichtelijkheid van een dorp. Dit biedt cliënten de mogelijkheden om stapsgewijs vanuit een veilige omgeving te leren om gaan met uitdagingen.

Alle denkbare voorzieningen liggen in een straal van 1500 meter binnen het bereik van de cliënt, hierdoor kunnen zij stapsgewijs b.v. fietsen naar school, zelfstandig boodschappen doen, naar de bibliotheek, verenigingen bezoeken, ect. Ons streven is dat cliënten zoveel als mogelijk deelnemen aan de maatschappij en zo min mogelijk gebruik maken van speciale voorzieningen als bv speciaal gemeentelijk vervoer.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Aan de rand van centrum Middelburg

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

zie www.driestroomhuisenso.nl


​Diestroomhuis Enso werk vanuit de methodiek Ervaringsleer. Ervaringsleer is handelsgericht, het gaat om activiteiten waarin concreet gedrag van de cliënt zichtbaar wordt. Het opdoen van positieve ervaringen staat daarin centraal.Binnen Driestroomhuis Enso worden paarden actief ingezet als onderdeel van de behandeling. De cliënt die een beginnende affiniteit en affectie voelt voor paarden, bieden wij de mogelijkheid om kennis te maken met deze prachtige dieren.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.