Wonen zonder beperking

Gezinshuis / Driestroomhuis het Woltershuus

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Het Woltershuus is gelegen in het buitengebied van Varsseveld met alle voorzieningen in de omgeving. Het centrum van Varsseveld (met een trein- en busstation) ligt op 3 kilometer van ons huis. Het erf biedt ruime mogelijkheid tot spelen. Daarnaast hebben wij zowel binnen als buiten dieren rondlopen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

In buitengebied van Varsseveld.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Gezinshuis ‘het Woltershuus’ richt zich op kinderen van 3-10 jaar met een (licht) verstandelijke beperking en een gedragsprobleem. De kinderen zijn actief en houden van dieren en het buitenleven. De gedragsproblematiek van kinderen die wij willen opvangen kan zich op verschillende manieren uiten zoals het opzoeken van grenzen, internaliserend of (in enige mate) externaliserend gedrag. De kinderen kunnen problemen hebben in de hechting maar hebben wel de mogelijkheid om zich te ontwikkelen richting meer gezond hechtingsgedrag. Wij willen kinderen opnemen die de mogelijkheden hebben om door middel van behandeling en verblijf in ons gezin zich positief kunnen ontwikkelen.
Ons uitgangspunt is dat vele vormen van problematiek bespreekbaar zijn maar dat wij altijd zullen kijken of het kind en het gedrag van het kind passen binnen de gezinssituatie van dat moment.

Aantal bewoners

4

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Plaatsing is op PGB basis.
Wij werken intensief samen met een gedragswetenschapper

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.