Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Gouverneur van Hövellstraat

Terug naar overzicht
Logo Stichting Pergamijn

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De voorziening bestaat uit vier woningen, verdeeld over twee verdiepingen. Elke woning heeft een gezamenlijke woonkamer met open keuken en beschikt over twee badkamers met douche en/of bad. Iedere cliënt beschikt over een eigen, ruime zit-/slaapkamer. Het gebouw heeft een lift, een recreatieruimte en een tuin die vanuit de recreatieruimte en de woonkamers van de begane grond bereikbaar is. De voorziening beschikt ook over een activiteitenruimte, waarbij het accent ligt op het bieden van een ontspannen daginvulling in een huiselijke sfeer.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gezamenlijke woonkamer met open keuken. Het gebouw heeft verder een lift, recreatieruimte en een tuin die vanuit de recreatieruimte en de begane grond bereikbaar is.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Gouverneur van Hövellstraat ligt lmidden in het centrum van Sittard en op loopafstand van het stadspark. De bushalte bevindt zich op nog geen 100 meter afstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Meervoudige beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Aantal bewoners

20

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Enige, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Ondersteuning (ernstig) meervoudige beperkingen: Binnen de voorziening wonen mensen met verstandelijke en (ernstig) meervoudige beperkingen, die een duidelijke verpleegbehoefte hebben. Dit kan variëren van lichte tot intensieve verpleging. Er is ondersteuning nodig bij lichaamsverzorging, in en uit bed gaan en eten en drinken. Daarnaast neemt de begeleiding kleine persoonlijke verzorgingstaken over, zoals haren kammen, nagels knippen, tanden poetsen. Soms zijn er twee begeleiders nodig om te helpen. Er is voortdurend begeleiding aanwezig. Speciaal aandachtspunt is ondersteuning bij de communicatie. Ondersteuning gedragsproblematiek: Binnen de voorziening wonen mensen met matig tot (ernstig) verstandelijke beperkingen en gedragsproblematiek. Er wordt begeleiding geboden in een beschermde leefomgeving. De begeleiding is voornamelijk gericht op veiligheid en het aanbrengen van structuur. Ook wordt ondersteuning geboden bij persoonlijke verzorging (wassen, eten en drinken). Voor sommige cliënten is individuele begeleiding nodig. De cliënten krijgen (para)medische zorg meestal vanuit Pergamijn. De (para)medici van Pergamijn zijn gespecialiseerd in medische zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen. Indien van behandeling sprake is wordt van tevoren afgesproken van wie de cliënt deze krijgt. Ook zijn er bij Pergamijn gespecialiseerde ergo- en fysiotherapeuten aanwezig. Zij helpen bij het omgaan met meervoudige beperkingen en adviseren bij het gebruik van hulpmiddelen en verzorging. Ook is een gedragsdeskundige van Pergamijn voor de meeste cliënten betrokken bij het opstellen en evalueren van het ondersteuningsplan. Deelname aan activiteiten buiten de deur is enkel met begeleiding mogelijk. De begeleider brengt voor de cliënt structuur aan in het dagelijks leven en bij het onderhouden van sociale contacten. 's Nachts kan een hulpvraag kenbaar gemaakt worden via een beluistersysteem. De aanwezige nachtdienst kan de cliënt dan bezoeken.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.