Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Grasboom Leusden (ouderinitiatief)

Terug naar overzicht

De startleeftijd om bij ons te komen wonen is 18-30 jaar.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Grasboom Leusden heeft in Leusden (Utrecht) een woonvoorziening met 12 zelfstandige appartementen en een gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd op de plek waar ooit de boerderij Groot Krakhorst stond. Deze appartementen (huur Woningstichting Leusden) zijn bestemd voor jongeren die door autismeproblematiek behoefte hebben aan ondersteuning bij dagelijkse dingen die voor anderen vanzelfsprekend zijn. Met deze ondersteuning kunnen zij zelfstandig wonen en functioneren. In het ontwerp zijn de karakteristieke stijlelementen van de voormalige boerderij 'Groot Krakhorst' verwerkt. Ook de apart gelegen varkensschuur is herbouwd. In het hoofdgebouw bevinden zich vijf appartementen op de eerste verdieping en vier appartementen met een gemeenschappelijke ruimte op de begane grond. De oude varkensschuur biedt plaats aan drie appartementen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het gemeenschappelijke deel bestaat uit een ruime keuken/woonkamer waar de bewoners gezamenlijk kunnen koken, eten en verblijven. Daarnaast bevindt zich hier het kantoor van de begeleiding (Kwintes). Alle appartementen hebben een eigen buiten berging in de voormalige "Schaapskooi".

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De appartementen variëren van circa 55-55 m2. Ze beschikken over een woonkamer-keuken, slaapkamer, badkamer, toilet en in een aantal gevallen over een bijkeuken. In alle appartementen is een wasmachineaansluiting aanwezig. Om bij Stichting Grasboom Leusden zorg te kunnen krijgen, moeten zorgkosten betaald worden. Bewoners moeten hiervoor een PGB beschikking Beschermd wonen hebben. Deze beschikking sluit qua aantal uren, budget en zorginhoud aan bij de dienstverlening die Grasboom Leusden biedt. Maandelijks brengt Grasboom Leusden een vast bedrag aan zorgkosten aan de bewoner in rekening. De hoogte van deze zorgkosten is afhankelijk van de zorgvraag van de bewoner en wordt vooraf ingeschat. De bewoner betaalt zelf de huur en het levensonderhoud. Dit mag nooit worden betaald vanuit het PGB. Eigen inkomsten kunnen zijn: Salaris, studiefinanciering, Wajong- of bijstandsuitkering, ouderbijdrage, vakantietoeslag, zorgtoeslag, huurtoeslag. Huur 2018 circa € 600,00.

Situering in wijk

Grasboom Leusden bevindt zich midden in een rustige wijk. Er zijn veel wandelmogelijkheden niet alleen in het centrum van Leusden, de Leusderheide, landgoed Den Treek maar ook langs het Valleikanaal en over de Liniedijk. Leusden heeft een vrij uitgebreid aanbod van winkels, het beschikt over drie winkelcentra: Winkelcentrum de Biezenkamp (vlakbij de Bolderikhof) Winkelcentrum de Hamershof Winkelcentrum Zuidhoek (Tabakssteeg) Langs de Hamersveldseweg en Zwarteweg bevinden zich ook nog enkele winkels. Daarnaast heeft Leusden een openbare bibliotheek, diverse horecagelegenheden en een VVV. Leusden heeft een bloeiend verenigingsleven op gebied van o.a. sport en cultuur. Ook beschikt Leusden over een eigen theater, De Tuin, en activiteitencentrum, De Korf met o.a. een bowling.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

De startleeftijd om bij ons te komen wonen is 18-30 jaar.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Dagelijkse begeleiding en ondersteuning wordt verzorgd door een vast autisme-begeleidingsteam van Kwintes op de locatie. De zorg wordt gezamenlijk ingekocht en gefaciliteerd vanuit het Pgb dat wordt verstrekt door de gemeente vanuit de Wmo of door het zorgkantoor vanuit de Wlz

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.