Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Guldendreef

Terug naar overzicht
Logo Stichting Pergamijn

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De voorziening heeft op de begane grond twee groepswoningen. Op de eerste verdieping bevinden zich een groepswoning, vier appartementen. Iedere cliënt heeft een eigen zit-/slaapkamer en kan gebruikmaken van een gezamenlijke huiskamer. Per groepswoning zijn er twee gezamenlijke badkamers. Per groepswoning zijn er een gemeenschappelijke keuken en woonkamer beschikbaar. Een appartement bestaat uit een badkamer, slaapkamer en woonkamer. Ook is er een gemeenschappelijke ruimte bij de appartementen aanwezig. Op de tweede verdieping zijn twee activiteitenruimtes en een snoezelruimte. De patiotuin is vanuit de woonkamers van de begane grond en de centrale hal te bereiken.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

gesitueerd aan de rand van een redelijk nieuwe woonwijk. De bouw van de wijk is nog niet volledig afgerond. Het pand grenst aan mooi wandelgebied (Meinweg)

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Aantal bewoners

19

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Enige, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Binnen de voorziening wonen mensen met verstandelijke en (ernstig) meervoudige beperkingen, die een duidelijke verpleegbehoefte hebben. Dit kan variëren van lichte tot intensieve verpleging. Er is ondersteuning nodig bij lichaamsverzorging, in en uit bed gaan en eten en drinken. Daarnaast neemt de begeleiding kleine persoonlijke verzorgingstaken over, zoals haren kammen, nagels knippen, tanden poetsen. Er is voortdurend begeleiding aanwezig. Speciaal aandachtspunt is ondersteuning bij de communicatie. Bij de cliënten die in de appartementen wonen is de ondersteuning vooral gericht op het stimuleren van zelfredzaamheid bij het uitvoeren van taken en op regievoering over het eigen leven. Er is toezicht nodig bij de persoonlijke verzorging. De cliënten krijgen (para)medische zorg meestal vanuit Pergamijn, maar vanuit de wijk is dit ook mogelijk. De (para)medici van Pergamijn zijn gespecialiseerd in medische zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen. Indien van behandeling sprake is wordt van tevoren afgesproken van wie de cliënt deze krijgt. Ook zijn er bij Pergamijn gespecialiseerde ergo- en fysiotherapeuten aanwezig. Zij helpen bij het omgaan met meervoudige beperkingen en adviseren bij het gebruik van hulpmiddelen en verzorging. Deelname aan activiteiten buiten de deur is voor de cliënten van de groepswoningen enkel met begeleiding mogelijk. De begeleider brengt voor de cliënt structuur aan in het dagelijks leven en bij het onderhouden van sociale contacten. De cliënten van de appartementen kunnen ook zelfstandig deelnemen aan activiteiten buitenshuis, maar vragen hier soms ondersteuning bij. 's Nachts kan een hulpvraag kenbaar gemaakt worden via een beluistersysteem. Tevens is er een begeleider aanwezig die gewekt kan worden.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.