Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Deze locatie vanuit ChiqCare woonzorg ligt in de nieuwe wijk Hanzekade in Vathorst, Amersfoort. Met twee of drie personen woon je in een nieuwbouw woning waarbij ChiqCare 24/7 begeleiding biedt. Er zijn 4 woningen waarvan één woning is ingericht als begeleidingshuis.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

Op de locatie Hanzekade zijn er twee type woningen. Er zijn twee woningen voor drie personen en er zijn twee woningen voor twee personen.
Eén van de woningen voor twee personen is ingedeeld als begeleidingshuis met een kantoor en groepsruimte. Hier slaapt de slaapwacht, is er ruimte voor 1 op 1 gesprekken en maken de begeleiders hun rapportages. Daarnaast is dit de plek waar er gezamenlijk wordt gegeten, film gekeken of een spelletje gespeelt. Jij maakt zelf de keuze of je hier aan mee wilt doen of dat liever in je eigen woning een maaltijd nuttigt of een film kijkt. De begeleiding komt in alle woningen en ondersteunen jou in de taken en doelen die je wilt behalen. De begeleiding is 7 dagen in de nabijheid aanwezig.
Het betreft een nieuwbouw woning welke in 2023 is opgeleverd. De woning is compleet gas vrij en duurzaam gebouwd.
Elke woning heeft een fijne ruime tuin incl. een schuur met elektra en genoeg ruimte voor alle (elektische) fietsen.
De beneden verdieping bestaat uit een fijne binnenkomst in de hal waar het eerste toilet zich bevindt, de keuken met eetgedeelte, woonkamer en aansluitend de tuin.
Op de boven verdieping bevinden zich 2 of 3 slaapkamers, een badkamer incl. toilet en een ruimte voor de wasmachine, droger en warmte pomp.
Alle woningen zijn ingericht door een interieur stylist.

Indeling gemeenschappelijk deel

In de woningen deel je de woonkamer, keuken en badkamer.
In het begeleidingshuis is er genoeg zit ruimte om met zn allen een spel te spelen, een praatje te maken of een filmavond te organiseren. Er is een ruime eettafel waar we met zijn allen kunnen genieten van de groepsmaaltijd.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elke woning heeft een fijne ruime tuin incl. een schuur met elektra en genoeg ruimte voor alle (elektrische) fietsen. De beneden verdieping bestaat uit een fijne binnenkomst in de hal waar het eerste toilet zich bevindt, de keuken met eetgedeelte, woonkamer en aansluitend de tuin. Op de boven verdieping bevinden zich 2 of 3 slaapkamers, een badkamer incl. toilet en een ruimte voor de wasmachine, droger en warmte pomp. Alle woningen zijn ingericht door een interieur stylist.

Situering in wijk

De nieuwe wijk ligt in Amersfoort Noord op loop afstand van het winkelcentrum, het treinstation en het overige OV.
Daarnaast zijn er meerdere sport faciliteiten maar ook gezellige cafés en restaurants in de buurt. Op loop afstand ben je in de natuur zo vind je hier het Vathorst herbergt drie grote parken met uitgestrekte grasvelden. Vlak bij Hanzekade liggen weidse polders die zich bij uitstek lenen voor wandelen, fietsen en sporten. In het aangrenzende gebied het Hammetje loop je heerlijk langs de waterkant
en tref je een sprookjesachtig fort aan. Ook wandel je vanaf de woning zo het Hoevelaakse bos in.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Psychiatrische beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

ChiqCare biedt zorg aan mensen die beschermd of begeleid willen wonen. We richten ons op mensen met een psychische of psychiatrische aandoening en/of een licht verstandelijke beperking. ChiqCare is er voor iedereen die daaraan voldoet. Mensen waarbij verslavingsproblematiek of agressie op de voorgrond staat, passen niet binnen het beschermende karakter van onze zorgverlening. ChiqCare biedt woonbegeleiding altijd vanuit een vast team van begeleiders onder leiding van de orthopedagoog of gedragswetenschapper.
ChiqCare denkt niet in problemen of zorgvraagstukken. Onze Woonzorg is meer gericht op de positieve ontwikkeling van ieder mens. Onze aanpak in combinatie met veilig en zorgeloos wonen vormt de absolute fundering. We bouwen samen met cliënten aan een stevige basis en bouwen van daaruit een levenslooptrap naar geluk.

We stellen onze cliënten de vraag: waar mogen wij jou blij mee maken? Het antwoord daarop vormt onze leidraad voor het organiseren van plezierig wonen, maar ook voor perspectieven op het gebied van werk, school, sport, financiën en hobby’s.

Aantal bewoners

3

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Enige

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.