Naar inhoud Naar navigatie

Ga terug

Print

Helder - Beschermd wonen

Algemeen

Helder - Beschermd wonen
Mook
Telefoonnummer:
0611423583
Zorgaanbieder:
Helder - Beschermd wonen

Doelgroep

Soort beperking
Autisme en verstandelijk, Licht verstandelijk, Psychische, Autisme normaal begaafd, Verstandelijk
Omschrijving
Helder-beschermd wonen is een nieuwe, kleinschalige woonvoorziening voor 8 bewoners. Onze bewoners zijn mensen met een licht verstandelijke beperking of een psychiatrische aandoening die 24/7 begeleiding nodig hebben. Onze woonvoorziening is een zo huiselijk mogelijke plek waar veiligheid, gezelligheid en aansluiten bij ieders mogelijkheden voorop staat.
Door te zorgen voor zinvolle dagbesteding, passend en verrassend, willen we elke bewoner zoveel als mogelijk laten deelnemen aan het 'gewone' leven.

Voor ons is elke bewoner een uniek mens met eigen kwaliteiten en beperkingen. Elke dag zetten wij onze energie en expertise in, om het verblijf bij Helder-beschermd wonen zo prettig en zinvol mogelijk te maken. Daarbij zoeken wij verbinding in de buurt, bieden we stabiliteit thuis en stimuleren we participatie in de maatschappij. Door ons ontspannen in te spannen voor bewoners, creëren we een fijn thuis, een veilig huis en een plek waar je je welkom en gewenst voelt.
Leeftijd
  • 24 tot 55 jaar
Geslacht
gemengd
Aantal bewoners
8
Open plaatsen
3
Getoonde informatie onjuist?

Tip

Is de informatie die u hier ziet onjuist? Of is de woning of open plaats niet beschikbaar? Tip dan de betreffende organisatie.
  • *
  • *
  • *

* dit is een verplicht veld

Hoe wij omgaan met uw privacy.

Ondersteuning

Begeleiding
Op basis van ZZP’s
Verzorging
Op basis van ZZP’s
Behandeling
Geen
Gedragsregulering
Op basis van ZZP's
Omschrijving
Helder-beschermd wonen biedt professionele maar laagdrempelige zorg, waarin een beperking niet voorop komt te staan in het contact. Omdat wij werken met een basishouding van acceptatie, schrikken wij niet van gedrag wat een ander wellicht bijzonder vindt. Onze ervaring is dat acceptatie van bepaald gedrag er juist voor zorgt dat dit gedrag minder op de voorgrond komt te staan, wat zorgt voor (meer) rust. Deze rust vinden wij erg belangrijk.

Onze medewerkers zijn mensen met passie en humor, die ervoor kiezen om dit werk te doen omdat ze zich gedreven voelen om een ander te ondersteunen bij het vergroten van zijn/haar levenskwaliteit. Dit kan zitten in kleine dingen, een goed gesprek, samen buiten een frisse neus halen of samen lachen om een grapje. De creativiteit van onze medewerkers wordt hierin dagelijks ingezet.

Woning

Type aanbieder
Beschermd wonen
Soort woning
groepswoning
Algemene beschrijving
De locatie in Mook bevindt zich midden in het dorp in een rustige wijk. Met een kwartiertje rijden ben je in Nijmegen. De mooie omgeving van de Mookerheide ligt op loopafstand evenals het station. Voor de deur bevindt zich een bushalte.
Het pand zelf is een vrijstaande woning met aan beide kanten van het huis een tuin. De locatie heeft 3 woonlagen waarbij op de begane grond alle gemeenschappelijke ruimtes zijn.Op de eerste en tweede verdieping van het pand zijn de kamers van onze bewoners en zijn er diverse sanitaire voorzieningen (4 badkamers). Niet te vergeten ons gezellige dakterras wat zich op de eerste verdieping bevindt.
Indeling gemeenschappelijk deel
Beneden is een grote woon/eetkamer met open keuken waarin gezamenlijk geleefd kan worden. Aan de andere kant van het pand is het kantoor en een kleinere ruimte met keukenblok die wij het atelier noemen. Hier wordt ook een gezellig zitje gecreëerd voor als je even met bijvoorbeeld je bezoek een kopje koffie wilt drinken. In deze ruimte bestaat de mogelijkheid om voor jezelf een maaltijd te bereiden. Beneden bevinden zich nog diverse toiletten en zijn er ruimtes voor opslag en een gemeenschappelijke wasruimte. De tuin is vanuit diverse kanten van het pand bereikbaar, in de tuin hebben we tevens beschikking over 2 schuurtjes. Op de eerste verdieping van het pand zijn 4 badkamers en 2 toiletten.
Rolstoeltoegankelijk
nee
Tuin
ja
Indeling per wooneenheid
De kamers bevinden zich op de eerste en tweede verdieping van het pand. Elke leefruimte heeft een wastafel incl. spiegel ter beschikking.
Situering in wijk
Aan de rand van een rustige woonwijk.
Bereikbaarheid
Winkels
<500m
Scholen
<500m
Kerk
<500m
Openbaar vervoer
<200m

Contact

Aanmeld procedure
Momenteel bieden wij enkel zorg vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB).

Wanneer u interesse heeft in wonen en/of dagbesteding bij Helder-beschermd wonen kunt u contact opnemen middels het email adres: Info@helderbeschermdwonen.nl De intakeprocedure werkt als volgt:

•Er wordt een mail gestuurd met een korte omschrijving van de geïnteresseerde.

•Een medewerker van Helder-beschermd wonen neemt contact op met (contactpersoon van) geïnteresseerde, na dit gesprek wordt een inschatting gemaakt of een intake gepland kan worden.

•Bij een positieve inschatting wordt een intakegesprek gepland.

•Bij een positieve intake wordt een plaatsingsdatum afgesproken (mits dit aansluit bij de procedure rondom indicatiestelling)

•Voorafgaand aan de plaatsing worden alle formele plaatsingsdocumenten ondertekend en is er een garantie dat het zorgbudget direct uitgekeerd wordt

•Er volgt een proefperiode van 3 maanden. Na 3 maanden wordt er geëvalueerd met betrokkenen en wordt er gekeken of de geboden z
Organisatie
Helder - Beschermd wonen
Contactpersoon
Kim Verberk en/of Annemarie Vromans
Tel: 0611423583
Mobiel: 0611423583
info@helderbeschermdwonen.nl
Website
http://www.helderbeschermdwonen.nl

Heeft u interesse in deze woning of wilt u extra informatie? Klik dan op de onderstaande contact button en de (zorg) aanbieder zal contact met u opnemen.

Neem contact op