Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Helder - Beschermd wonen locatie Leenherenstraat

Terug naar overzicht

Helder- beschermd wonen is een kleinschalige zorgorganisatie voor mensen met een psychische/psychiatrische beperking, bij wie het (nog) niet lukt om zelfstandig te wonen. We hebben 2 locaties, een groepswoning en een locatie met zelfstandige wooneenheden.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De locatie in Mook bevindt zich midden in het dorp in een rustige wijk. Met een kwartier rijden ben je in Nijmegen. De mooie omgeving van de Mookerheide ligt op loopafstand evenals het station. Voor de deur bevindt zich een bushalte. Het pand zelf is een vrijstaande woning met aan beide kanten van het huis een tuin. De locatie heeft 3 woonlagen waarbij op de begane grond alle gemeenschappelijke ruimtes zijn. Op de eerste en tweede verdieping van het pand zijn de kamers van onze bewoners en zijn er diverse sanitaire voorzieningen (4 badkamers). Ook is er een ruim dakterras wat zich op de eerste verdieping bevindt.

Indeling gemeenschappelijk deel

Beneden is een grote woon/eetkamer met open keuken waarin gezamenlijk geleefd kan worden. Aan de andere kant van het pand is het kantoor en een kleinere ruimte met keukenblok die wij het atelier noemen. Hier wordt ook een gezellig zitje gecreëerd voor als je even met bijvoorbeeld je bezoek een kopje koffie wilt drinken. In deze ruimte bestaat de mogelijkheid om voor jezelf een maaltijd te bereiden. Beneden bevinden zich diverse toiletten en zijn er ruimtes voor opslag. Er is een gemeenschappelijke wasruimte, waar wordt gewerkt met een wasschema. De tuin is vanuit diverse kanten van het pand bereikbaar, in de tuin hebben we tevens beschikking over 2 schuren. Op de eerste verdieping van het pand zijn 4 badkamers en 2 toiletten.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De kamers bevinden zich op de eerste en tweede verdieping van het pand. Elke leefruimte heeft een wastafel incl. spiegel ter beschikking.

Situering in wijk

Aan de rand van een rustige woonwijk.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychiatrische beperking, Psychische beperking

Omschrijving

Helder-beschermd wonen is een kleinschalige zorgorganisatie met 2 locaties, een woongroep voor 8 bewoners en een locatie waarin zich 9 zelfstandige wooneenheden bevinden. Onze bewoners zijn mensen met een psychische of psychiatrische aandoening. Onze woonvoorziening is een zo huiselijk mogelijke plek waar veiligheid, gezelligheid en aansluiten bij ieders mogelijkheden voorop staat.

Door te zorgen voor zinvolle dagbesteding, passend en verrassend, willen we elke bewoner zoveel als mogelijk laten deelnemen aan het 'gewone' leven.

Voor ons is elke bewoner een uniek mens met eigen kwaliteiten en beperkingen. Elke dag zetten wij onze energie en expertise in, om het verblijf bij Helder-beschermd wonen zo prettig en zinvol mogelijk te maken. Daarbij zoeken wij verbinding in de buurt, bieden we stabiliteit thuis en stimuleren we participatie in de maatschappij. Door ons ontspannen in te spannen voor bewoners, creëren we een fijn thuis, een veilig huis en een plek waar je je welkom en gewenst voelt.

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Helder-beschermd wonen biedt professionele zorg, waarbij een beperking niet voorop komt te staan in het contact. Omdat wij werken met een basishouding van acceptatie, schrikken wij niet van gedrag wat een ander wellicht bijzonder vindt. Onze ervaring is dat acceptatie van bepaald gedrag er juist voor zorgt dat dit gedrag minder op de voorgrond komt te staan, wat zorgt voor (meer) rust. Deze rust vinden wij erg belangrijk.

Onze medewerkers zijn mensen met passie en humor, die ervoor kiezen om dit werk te doen omdat ze zich gedreven voelen om een ander te ondersteunen bij het vergroten van zijn/haar levenskwaliteit. Dit kan zitten in kleine dingen, een goed gesprek, samen buiten een frisse neus halen of samen lachen om een grapje. De creativiteit van onze medewerkers wordt hierin dagelijks ingezet.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.