Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Het Hoekhuis

Terug naar overzicht
Logo Het Hoekhuis

Het Hoekhuis is een kleinschalige woonvorm in Spijkenisse. Het Hoekhuis biedt woning en zorg aan vier jongvolwassenen met een verstandelijke beperking die volop willen deelnemen aan de maatschappij. De verwachting is dat Het Hoekhuis eind 2021 startklaar is!

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Het Hoekhuis heeft een ruime woonkamer en ruime keuken, 4 slaapkamers en 1 logeerkamer. Daarnaast heeft Het Hoekhuis 2 badkamers en 3 toiletten. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de sfeervolle achtertuin. De woning waar wij, als zorgondernemers met onze twee dochtertjes wonen, is aangrenzend aan Het Hoekhuis. Het huis is zowel via de beneden- als bovenverdieping direct bereikbaar. Hierdoor zijn wij altijd in de buurt.

Indeling gemeenschappelijk deel

Je deelt de gemeenschappelijke ruimten zoals de woonkamer, keuken en sanitair.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Je hebt een eigen zit-slaapkamer zodat je zelf de keuze kan maken wanneer je even alleen wilt zijn.

Situering in wijk

Het Hoekhuis bevindt zich in Spijkenisse, in de geliefde wijk Vogelenzang-Noord. Gelegen aan de rand van de polder en op loopafstand van winkels, het openbaar vervoer en een prachtig park. Daarbij zijn voorzieningen zoals het winkelcentrum, de bioscoop, de bowlingbanen, het zwembad en sportparken op fietsafstand te bereiken!

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Het Hoekhuis is bedoeld voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking met een zorgzwaartepakket (ZZP) 3 t/m 6. Jongvolwassenen die met de juiste begeleiding zelfstandig kunnen wonen. Voor de instroomleeftijd wordt een richtlijn van circa 18 tot 35 jaar aangehouden.

Aantal bewoners

4

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Ons zorgaanbod bestaat uit begeleiding en ondersteuning bij dagelijkse zaken zoals; persoonlijke verzorging, koken en het maken en onderhouden van sociale contacten.

Naast de dagelijkse begeleiding organiseren wij verschillende leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld een film avond en spelletjes spelen . Ook maken we graag uitstapjes naar bijvoorbeeld het strand, de dierentuin en de bowlingbaan, aansluitend bij de interesses van de bewoners.

Eén dag per week organiseren we een huisdag waarop we onder andere gezamenlijk boodschappen en huishoudelijke taken doen.

Zoveel mogelijk deelnemen aan de samenleving vinden wij erg belangrijk voor de bewoners van Het Hoekhuis en door de kleinschaligheid is er optimaal aandacht voor het vergroten van de zelfstandigheid.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.