Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Het Kloosterhuys (Particulier wooninitiatief)

Terug naar overzicht

Dit particuliere wooninitiatief bevindt zich op een unieke locatie in het oude Kloosterdeel van de Onze Lieve Vrouwe Abdij in de Heilige Driehoek in Oosterhout (NB) en biedt plaats aan 24 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking in de leeftijd van 18-35 jaar.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

In dit particuliere wooninitiatief heeft iedere bewoner de beschikking voor een appartement met eigen slaapkamer, badkamer en toilet.

Indeling gemeenschappelijk deel

In dit particuliere wooninitiatief zijn gezamenlijke woon/eetkamers waar gezelligheid op te zoeken is. Het is de bedoeling dat alle maaltijden gezamenlijk genuttigd worden

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Particulier wooninitiatief Het Kloosterhuys te Oosterhout (N.B.)

Biedt plaats aan 24 mensen met een (lichte tot matige) verstandelijke beperking in de leeftijd variërend van ongeveer 18 - 35 jaar. Te denken valt hierbij aan het syndroom van Down, vormen van autisme, e.d.

Iedere bewoner heeft de beschikking over een appartement met eigen slaapkamer, badkamer en toilet. Er zijn gezamenlijke woon/eetkamers waar je gezelligheid kunt opzoeken. Alle maaltijden worden gezamenlijk genuttigd. Er is een grote tuin en buitenruimte.

Het merendeel van de bewoners hebben hun dagbesteding/werk buitenshuis. Op locatie is er echter ook de mogelijkheid voor dagbestedingsactiviteiten welke georganiseerd wordt door Prisma.

Er wordt gestreefd naar een passende mix van bewoners qua man/vrouw en een indicatie variërend van 3 t/m 8. Deze indicatie betreft VG. (geen GGZ of LG indicatie).

Van het netwerk wordt een actieve betrokkenheid verwacht. In onderling overleg kan er invulling aan deze betrokkenheid gegeven worden.

De benodigde zorg en begeleiding wordt door dit particuliere initiatief ingekocht bij Fittin.

Voor de financiering is het van belang dat de bewoners beschikken over een PGB/WLZ en een inkomen vanuit bijvoorbeeld een Wajong-uitkering.

Om dit particuliere initiatief in stand te houden wordt het ”collectiviteits-principe” gehanteerd. Dat wil zeggen dat de afdracht vanuit het PGB voor iedere bewoner procentueel gelijk is. Het bijzondere is dat dit particuliere wooninitiatief werkt zonder winstoogmerk en beschikt over een ANBI status.

De Visie:

De zorg voor de bewoners staat centraal: “Jij mag zijn wie je bent”! Jouw woonomgeving past zich zoveel mogelijk aan jou aan. Ook als je b.v. niet kunt praten, doen wij ons best om jou te begrijpen. Wij vinden het belangrijk dat je je gehoord én gezien voelt/wordt. Hiermee willen wij er naar streven dat je een open sfeer ervaart waar je je thuis voelt en waar ruimte is voor persoonlijke groei, aandacht en gezelligheid. De bekende 3 kernwaarden “Rust-Reinheid-Regelmaat” hebben wij aangevuld met een 4e kernwaarde; de “R’ van “Respect”. Deze 4 kernwaardes hebben wij hoog in het vaandel staan.

De Missie:

Het creëren en in stand houden van een wooninitiatief voor mensen met een (lichte tot matige) verstandelijke beperking. Deze woonplek is gevonden in het oude kloosterdeel van de Onze Lieve Vrouwe Abdij in de Heilige Driehoek in Oosterhout welke voor dit doel op een duurzame wijze haar herbestemming heeft gekregen. Wat dit particuliere wooninitiatief zo uniek maakt is dat de geldleningen en hypotheeklasten welke op het gebouw rusten op termijn verdwijnen. Bewoners blijven huur betalen maar deze inkomsten komen ten bate van hun eigen fonds. Dit geeft de bewoners meer financiële armslag, zeker in tijden waar de zorg onder grote druk staat.

Aantal bewoners

24

Open plaatsen

5 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.