Wonen zonder beperking

Hof van Portland

Terug naar overzicht

Hof van Portland is een moderne locatie in de wijk Portland, Rhoon. De locatie is gelijkvloers en heeft intern 14 riante appartementen Deze appartementen bestaan uit een woonkamer met keuken, slaapkamer en douche ruimte. Waarin wasmachine en droger geplaats kunnen worden.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Cliënten hebben een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een vorm van autisme.
De zelfredzaamheid van cliënten is groot. Er zijn gezamenlijke momenten zoals koffiedrinken en de maaltijden. Ook kan er gekozen worden in eigen appartement te eten.
Overdag werken de cliënten op dagcentra of via een sociale werkgelegenheid. Ook wordt er in de reguliere sector gewerkt.
Verder is men individueel lid van een sportclub of zwem gelegenheid. Dit alles in de directe omgeving.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

De appartementen hebben een eigen huiskamer, slaapkamer, eigen sanitair. Mogelijkheid om zelf te koken, wassen. Er is internet beschikbaar, dit laatste op eigen kosten.

Situering in wijk

De locatie ligt in een klein winkelcentrum en is onderdeel van een groter gebouw, reguliere woningen. Het openbaar vervoer is op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Hof van Portland is een moderne locatie in de wijk Portland, Rhoon. De locatie is gelijkvloers en heeft intern 14 riante appartementen Deze appartementen bestaan uit een woonkamer met keuken, slaapkamer en douche ruimte. Waarin wasmachine en droger geplaats kunnen worden. De voordeur van de appartementen komen uit in een interne gang. Ruime entree. Er zijn 2 waar gezamenlijke ruimtes waar gekookt en gegeten kan worden. Er zijn twee gezamenlijke terrassen waar men buiten kan zitten. Er is een mogelijkheid voor rolstoelen maar geen verdere voorzieningen aanwezig voor lichamelijke beperking.

Aantal bewoners

14

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Begeleiding is 24 uur aanwezig. Er is een slaapwacht aanwezig.
Het team bestaat uit 6 medewerkers die pedagogisch op MBO /HBO niveau geschoold zijn. Verder is er overdag huishoudelijke dienst aanwezig. Er wordt verwacht dat cliënten in staat zijn kleine huishoudelijk zaken in de appartementen zelf te onderhouden.
Een gedragsdeskundige is betrokken op aanvraag van de locatie manager.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.