Wonen zonder beperking

Hofje van Castellum

Terug naar overzicht

Op het Hofje van Castellum wonen mensen met een auditieve en verstandelijke beperking. Er zijn twee vleugels. In de ene vleugel wonen 10 jongere cliënten, in de andere wonen 10 cliënten met een (bijkomend) psychiatrisch beeld. De cliënten gaan overdag naar werk of dagbesteding.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Het Hofje van Castellum is een kleinschalige woonvoorziening in een beschermde omgeving. Het complex ligt tussen een gesloten bouwblok van drie bouwlagen met een ruime opzet, omgeven door groenvoorzieningen. Het bestaat uit 20 appartementen op de begane grond. Vanuit een centrale hal zijn de woningen via een atrium bereikbaar.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gemeenschappelijke huiskamer met keuken. De locatie is aangepast aan mensen met een auditieve beperking, er zijn aanpassingen zoals ringleiding, teksttelefoon, flitsbellen e.d.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Het zijn 2 kamer appartementen met een ruime entree, een ruime badkamer met douche, wastafel, toilet en wasmachine aansluiting.

Situering in wijk

Het complex bevindt zich in een beschermde omgeving. De wijk waarin het Hofje van Castellum ligt, is een nieuwbouwwijk. De loopafstand tot winkels, tram en bus is maximaal 15 minuten.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking

Omschrijving

Op het Hofje van Castellum wonen mensen met een auditieve en verstandelijke beperking. Er zijn twee vleugels. In de ene vleugel wonen 10 jongere cliënten, in de andere wonen 10 cliënten met een (bijkomend) psychiatrisch beeld. De cliënten gaan overdag naar werk of dagbesteding. Er is altijd begeleiding aanwezig. Het gaat om de resterende open plaatsen, deze woonlocatie is recent open gegaan.

Aantal bewoners

20

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Enige

Omschrijving

Op het Hofje van Castellum is altijd begeleiding aanwezig. 's Nachts is er een slaapwacht. De begeleiders zijn gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met een auditieve en verstandelijke beperking. Ze gebruiken bijvoorbeeld gebarentaal. In de jongerenvleugel staat ontwikkeling naar meer zelfstandigheid centraal. In de vleugel met mensen met een (bijkomend) psychiatrisch beeld wordt met name structuur en motivatie geboden.

Een gespecialiseerde gedragsdeskundige is betrokken bij de begeleiding.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.