Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Holtveen 20; Beschikbaar appartement bij Visio De Brink.

Terug naar overzicht

Ben jij opzoek naar een zelfstandig appartement met 24-uurs zorg en hou jij van een landelijke omgeving? Dan zijn wij misschien opzoek naar jou!

Woning

Omschrijving

In de gezamenlijke woonruimte kunnen de bewoners met elkaar ontbijten, koffie drinken, lunchen, avondeten of een gezellig praatje maken. De groep vindt het leuk om gezamenlijk activiteiten te ondernemen, rondom de feestdagen bijvoorbeeld. Denk hierbij aan een kerstdiner of een borrel met oud en nieuw. Het is niet verplicht om hierbij aan te sluiten. De bewoners zijn samen verantwoordelijk voor de corveetaken die gedaan moeten worden, zoals bijvoorbeeld de vaatwasser uitpakken, tafel dekken en oud papier wegbrengen. Daarnaast zorgen de bewoners er voor dat het gezamenlijke terras netjes wordt onderhouden.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Op Holtveen 20 wonen 5 mannen en 5 vrouwen. De bewoners zijn tussen de 33 en de 62 jaar. Zij hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking en hebben daarbij een visuele beperking. Iedere bewoner heeft een eigen appartement op de begane grond. Het appartement is voorzien van een woonkamer met keuken, een badkamer, een slaapkamer en een ruimte voor de wasmachine/droger. Elk appartement heeft een eigen terras en er is een gezamenlijke woonruimte met een aangrenzend terras. Dagelijks is er begeleiding aanwezig van 7.00 tot 22.30 uur. De bewoners kunnen een beroep op hen doen voor professionele ondersteuning bij het dagelijkse functioneren. Zij kunnen ook gebruik maken van de (para)medische zorg op het terrein. Zij kunnen bijvoorbeeld terecht bij de medische dienst, tandarts of fysiotherapeut van De Brink. Bewoners ondernemen ook activiteiten buiten De Brink. Denk hierbij aan sporten of het bezoeken van vrienden/familie. Een aantal bewoners reizen hiervoor zelfstandig met de bus of taxi. Als het niet lukt om een activiteiten buiten het terrein zelfstandig te ondernemen, zoals het bezoeken van de kapper of het ziekenhuis, kan er een begeleider mee. Daarnaast komt het voor dat er in het weekend groepsactiviteiten worden ondernomen, bijvoorbeeld een wandeling, een terrasje pakken, winkelen, uit eten of een bezoek aan evenementen in de omgeving. Ook hiervoor geldt dat het geen verplichting is. Wij begeleiden bewoners van de appartementen bij het vergroten van hun zelfstandigheid. Dit doen we door bijvoorbeeld kamertraining te geven. Binnen deze kamertraining leren bewoners zo zelfstandig mogelijk de was te doen, het bed verschonen en de koelkast schoonmaken. Voor het grovere werk komt er een schoonmaakster. De schoonmaakster doet het sanitair en de vloeren. Bewoners kunnen boodschappen doen in de supermarkt op het terrein. Daarnaast is het mogelijk om wekelijks met een begeleider de boodschappen in de supermarkt in het dorp te halen. Bewoners krijgen begeleiding bij het ontwikkelen van hun kookvaardigheden. Op ingeplande momenten kunnen zij bijvoorbeeld samen met een begeleider boodschappen doen, eten voorbereiden en daarna samen eten. Veel bewoners werken ook op De Brink. Dit kan bijvoorbeeld op de Kiep (kinderboerderij), in de supermarkt, in het aterlier, op het postkantoor of bij de kaarsenmakerij. Ook is er een aantal bewoners die buiten De Brink werkt. Zij worden begeleid door een jobcoach van Visio. In de nacht kunnen de bewoners terugvallen op de begeleiding van de nachtzorg. Deze is telefonisch te bereiken of middels een knop in het appartement.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.