Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Huize Henricus

Terug naar overzicht

Huize Henricus is een unieke kleinschalige 24-uurs woonvorm gevestigd in een prachtig oud Klooster. Op dezelfde locatie wordt zowel begeleiding als dagbesteding geboden aan bewoners met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking. Huize Henricus beschikt over 12 ruime appartementen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Huize Henricus is gevestigd in een voormalig klooster. De woonvorm beschikt over 12 ruime appartementen met ieder een eigen badkamer. Er wordt gestreefd naar een huiselijke en gezellige sfeer.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er wordt van de woonkamer, eetkamer, keuken, washok en spoelkeuken gezamenlijk gebruik gemaakt.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedere bewoner heeft zijn/haar eigen ruime appartement ter beschikking, inclusief eigen badkamer en toilet.

Situering in wijk

De kleinschalige woonvorm is gelegen in Emmer-Compascuum, een rustig dorp in de provincie Drenthe dat beschikt over een klein winkelcentrum.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Binnen Huize Henricus woont een gevarieerde doelgroep met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking. De leeftijd van de huidige doelgroep varieert van 18 t/m 65 jaar.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

Binnen Huize Henricus wordt de methode Oplossingsgericht werken gehanteerd. Huize Henricus streeft een geheel eigen visie na, wat resulteert in een woon- en werklocatie met een geheel eigen sfeer. De visie van Huize Henricus luidt als volgt: Een veilige, open en bezielende omgeving creëren, waar veel met elkaar wordt gedeeld. Bewust leven, verbondenheid en waardering zijn daarbij kernwoorden. De competenties van cliënten staan voorop, dit houdt in dat er wordt gekeken naar mogelijkheden en kansen. De geboden zorg wordt in samenspraak met de cliënt bepaald. Samenwerken wordt gestimuleerd en individuele doelen worden nagestreefd en zijn gericht op participeren en eigen kracht. Dit doet Huize Henricus door vele gezamenlijke activiteiten te ondernemen en deel te nemen aan verenigingen, waarbij veel contacten met de samenleving worden gestimuleerd.

Zorg en dagbesteding worden geboden op dezelfde locatie. De dagbesteding beschikt over een houtwerkplaats, een atelier en er wordt gewerkt in de grote kloostertuin inclusief dierenweide.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.