Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Beschermd Wonen-Huybheide 1

Terug naar overzicht

Woonlocatie is gelegen op het terrein voor Beschermd Wonen in Koningslust. Binnen Huybheide is een huiselijk sfeer belangrijk. Een woonplek waar mensen zich thuis voelen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Op het terrein voor Beschermd Wonen in Koningslust liggen veertien twee-onder-een-kapwoningen die samen het woonerf Huybheide vormen. Op het verkeersluwe terrein kunnen de cliënten zich vrij en veilig bewegen en komen ze elkaar tegen bij de boerderij. Binnen Huybheide 1 en 2 wonen per woning zeven mensen, zij delen de woonkamer en keuken. Er is een huiselijke sfeer, er is veel aandacht voor gemak en comfort. Enkele kamers zijn op de eerste verdieping. Daar is ook een gezamenlijke badkamer met douche en toilet.

Indeling gemeenschappelijk deel

Iedere woning heeft een gezamenlijke keuken en woonkamer. Iedere woning is voorzien van 2 badkamer en 3 toiletten. Enkele jaren geleden is er een serre aangebouwd.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer, die na ieders eigen wens is ingericht. Kamer is voorzien van wastafel en rolluiken. De slaapkamers boven zijn voorzien van een airco.

Situering in wijk

De woonwijk ligt landelijk, op het terrein voor Beschermd Wonen op 500 meter afstand van de kern van het dorp Koningslust. Openbaar vervoer (bus) is op loopafstand van de woningen. In het dorp is een winkel, cafés en verenigingen aanwezig. Op het terrein zijn veel mogelijkheden voor aangepaste dagbesteding. Bewoners maken graag een wandeling met uitzicht op de velden of bezoeken de snoezelweide die aan het terrein ligt.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Epilepsie, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychiatrische beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Bij Huybheide 1 wonen ouder wordende cliënten met een matige verstandelijke beperking en een redelijke mobiliteit. Zij hebben allemaal veel begeleiding nodig bij hun dagelijkse bezigheden. De accenten van de begeleiding liggen bij iedereen anders. Dit heeft te maken met de levensfase en de behoeften van elke bewoner. Bij alle cliënten stimuleren we de zelfredzaamheid. Mogelijke bijkomende problematiek: syndroom problematiek, visus- en auditieve problemen, lichte mate van gedragsproblemen en autisme.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

Als de bewoners thuis zijn is er altijd begeleiding aanwezig. ’s Nachts zorgt de nachtdienst voor een veilig gevoel. Vanuit een centrale post staan ze in verbinding met de woningen en lopen ze hun rondes over het terrein. Als iemand hulp nodig heeft zijn ze snel paraat.
De begeleiding ondersteunt een gezellige en huiselijke sfeer. Ouders en familieleden spelen een belangrijke rol in het leven van onze cliënten. We gaan graag met hen in gesprek om samen de beste keuzes te maken.
Begeleiding is gericht op het houden van toezicht, stimuleren en daar waar nodig geheel of gedeeltelijk overnemen van facetten van de ADL en sociale redzaamheid. Er wordt begeleiding geboden op het gebied van ouder worden waarbij het behoud van vaardigheden niet uit het oog wordt verloren.
Alle afspraken en doelstellingen komen in een persoonlijk plan te staan. Dit plan komt tot stand door gesprekken met cliënt, ouders of vertegenwoordigers en de professionals van Daelzicht. Ook zijn er vrijwilligers, die regelmatig iets extra’s doen voor de bewoner.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.