Wonen zonder beperking

Huybheide 1-2 Koningslust

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Op het terrein voor Beschermd Wonen in Koningslust liggen veertien twee-onder-een-kapwoningen die samen het woonerf Huybheide vormen. Op het verkeersluwe terrein kunnen de cliënten zich vrij en veilig bewegen en komen ze elkaar tegen bij de boerderij.

Binnen Huybheide 1 en 2 wonen per woning zeven mensen, zij delen de woonkamer en keuken. Er is een huiselijke sfeer, er is veel aandacht voor gemak en comfort. Enkele kamers zijn op de eerste verdieping. Daar is ook een gezamenlijke badkamer met douche en toilet.

Indeling gemeenschappelijk deel

Iedere woning heeft een gezamenlijke keuken en woonkamer. Iedere woning is voorzien van 2 badkamer en 3 toiletten.
Enkele jaren geleden is er een serre aangebouwd.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer, die na ieders eigen wens is ingericht. Kamer is voorzien van wastafel en rolluiken. De slaapkamers boven zijn voorzien van een airco.

Situering in wijk

De woonwijk ligt landelijk, op het terrein voor Beschermd Wonen op 500 meter afstand van de kern van het dorp Koningslust. Openbaar vervoer (bus) is op loopafstand van de woningen. In het dorp is een winkel, cafés en verenigingen aanwezig. Op het terrein zijn veel mogelijkheden voor aangepaste dagbesteding.
Bewoners maken graag een wandeling met uitzicht op de velden of bezoeken de snoezelweide die aan het terrein ligt.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Binnen Huybheide 1 en 2 wonen diverse leeftijden samen. Zij hebben allemaal veel begeleiding nodig bij hun dagelijkse bezigheden. De accenten van de begeleiding liggen bij iedereen anders. Dit heeft te maken met de levensfase en de behoeften van elke bewoner. Bij alle cliënten stimuleren we de zelfredzaamheid. Bij de jongeren is er meer aandacht voor ontwikkeling, bij de ouderen is het vaak het voorkomen of begeleiden van achteruitgang.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

1

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Als de bewoners thuis zijn is er altijd begeleiding aanwezig. ’s Nachts zorgt de nachtdienst voor een veilig gevoel. Vanuit een centrale post staan ze in verbinding met de woningen en lopen ze hun rondes over het terrein. Als iemand hulp nodig heeft zijn ze snel paraat.

De begeleiding zorgt voor een gezellige en huiselijke sfeer. Ouders en familieleden spelen een belangrijke rol in het leven van onze cliënten. We gaan graag met hen in gesprek om samen de beste keuzes te maken.

Alle afspraken en doelstellingen komen in een persoonlijk plan te staan. Dit plan komt tot stand door gesprekken met cliënt, ouders of vertegenwoordigers en de professionals van Daelzicht. Ook zijn er vrijwilligers, die regelmatig iets extra’s doen voor de bewoner.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.