Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Beschermd Wonen-Huybheide 6

Terug naar overzicht
Logo Daelzicht

Huybheide 6 is een groepswoning voor jongvolwassenen met een ernstige verstandelijke beperking in de leeftijd variërend van 16 tot 26 jaar.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Huybheide 6 is een helft van een twee-onder-een kap woning liggend op het beschermde terrein van Savelberg in Koningslust. Naast de gemeenschappelijke woonkamer en badkamers (boven- en benedenverdieping) heeft elke cliënt zijn eigen slaapkamer. Er zijn twee slaapkamers op de benedenverdieping en vijf slaapkamers op de bovenverdieping. Er is een omheinde tuin met speeltoestellen waar cliënten veilig en beschermd kunnen vertoeven.

Indeling gemeenschappelijk deel

De woning beschikt over een gemeenschappelijke woonkamer met een afgesloten keuken. Op de begane grond is een snoezelruimte en een zorgbadkamer. De bovenverdieping heeft een tweede badkamer en toilet. De woning beschikt aan de achterzijde over een omheinde tuin met enkele speeltoestellen.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Alle cliënten hebben een eigen slaapkamer met wastafel. Verder maken ze allen gebruik van gezamenlijke woonruimtes, zoals woonkamer, badkamer.

Situering in wijk

De woning ligt aan een woonerf op een beschermd terrein in een landelijke omgeving. Het terrein is verkeersluw en ruimtelijk que opzet. Het beschermde terrein heeft 2 woonerven en enkele dagbestedingslocaties. Er is een boerderij met dieren, dagcentra met diverse dagbestedingsmogelijkheden en ontmoetingsruimten waar diverse sociale activiteiten plaats vinden.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Gedragsproblemen, Meervoudige beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Binnen deze woongroep wonen 7 jongeren/adolescenten met een ernstige tot matige verstandelijke beperking met gedragsproblematiek. Er is vaak sprake van een stoornis is het autisme spectrum en een verstoorde prikkelverwerking. De begeleiding wordt aangepast op de individuele zorgvraag van de cliënt. Er wordt belevingsgerichte zorg geboden.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Intensief

Behandeling

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Overdag is begeleiding aanwezig en in de nacht wordt er terug gevallen op de aanwezige nachtdienst op het terrein. De persoonlijke ontwikkeling en welbevinden van de bewoners staan centraal. De individuele mogelijkheden worden zoveel mogelijk aangesproken. De mogelijkheden zijn voor iedere bewoner anders, de begeleiding wordt hierop aangepast. Naast het bieden van structuur, veiligheid en duidelijkheid worden de bewoners individueel ondersteund en gestimuleerd in hun persoonlijke ontwikkeling.
Vaak ligt de focus op het stabiliseren i.v.m. gedragsproblemen en waar mogelijk op het normaliseren van het gewone leven. Passende bij de individuele hulpvraag van de cliënt.
Er is een intensieve betrokkenheid van de gedragsdeskundige en AVG arts.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.