Wonen zonder beperking

Jeanne d'Arcdreef

Terug naar overzicht

Als je door de gangen van de Jeanne d’Arcdreef loopt, kom je allemaal verschillende cliënten tegen: van jong tot ouder wordend en van heel zelfstandig tot cliënten die meer ondersteuning nodig hebben. De cliënten en begeleiders zijn gewend de locatie de JD te noemen.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Als je door de gangen van de Jeanne d’Arcdreef loopt, kom je allemaal verschillende cliënten tegen: van jong tot ouder wordend en van heel zelfstandig tot cliënten die meer ondersteuning nodig hebben.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er zijn drie verdiepingen en op elke verdieping is een gezamenlijke huiskamer. In de huiskamers wordt gezamenlijk gegeten, maar eten op je eigen appartement is natuurlijk ook mogelijk. 's Avonds is er op één van deze huiskamers altijd een begeleider aanwezig en kan je, als je dat wilt, je verhaal kwijt, naar verhalen van anderen luisteren, wat drinken, een spelletje doen of televisie kijken. Vaak is het er erg gezellig.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Elke cliënt heeft een eigen appartement, met kitchenette.

Situering in wijk

De locatie is een wooncomplex midden in de woonwijk in Utrecht.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Als je door de gangen van de Jeanne d’Arcdreef loopt, kom je allemaal verschillende cliënten tegen: van jong tot ouder wordend en van heel zelfstandig tot cliënten die meer ondersteuning nodig hebben. De cliënten en begeleiders zijn gewend de locatie de JD te noemen, veel makkelijker dan die lange naam!

Aantal bewoners

32

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De JD heeft 31 appartementen. Er zijn drie verdiepingen en op elke verdieping is een gezamenlijke huiskamer. In de huiskamers wordt gezamenlijk gegeten, maar eten op je eigen appartement is natuurlijk ook mogelijk. 's Avonds is er op één van deze huiskamers altijd een begeleider aanwezig en kan je, als je dat wilt, je verhaal kwijt, naar verhalen van anderen luisteren, wat drinken, een spelletje doen of televisie kijken. Vaak is het er erg gezellig. De andere begeleiders lopen ‘s avonds door het gebouw en hebben individuele gesprekken met bewoners. Er wordt altijd goed gekeken naar wat jij nodig hebt en wat je wilt. De ondersteuning is dus voor iedere bewoner anders.
Op de JD wordt heel goed gekeken naar wat jij wilt en nodig hebt, zodat je precies de ondersteuning kan krijgen die bij je past. Wil je bijvoorbeeld leren om zelfstandig dingen te doen? Dat kan! Zoek je gezelligheid en wil je graag je verhaal delen met anderen? Dat kan!

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.