Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Joy Living (Heerhugowaard)

Terug naar overzicht

Joy Living begeleidt mensen met autisme vanuit kennis en ervaring in een huiselijke omgeving en eigen in-huis dagbesteding. Samen werken wij naar onze doelstelling onze bewoners zelfstandig(er) te laten deelnemen aan de maatschappij. Onze taak is om ze te inspireren het beste uit zichzelf te halen.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

De kernwaarden van Joy Living werken vanuit 1 simpel principe: wanneer je iemand met autisme een veilige basis biedt, zorgt dat voor een gelukkiger en stabieler leven. Onder veiligheid verstaan wij het mogen zijn wie jij bent. Volledig oordeelvrij, puur en met wederzijds begrip. Acceptatie vanuit de omgeving creëert voor de persoon met autisme een vorm van zelfacceptatie. Dit is belangrijk omdat dit deze persoon de ruimte geeft terug te gaan naar zichzelf i.p.v. te laten zien wat er van hem of haar verwacht wordt. De weerstand om maar geen autist te hoeven zijn verslapt en het is dan niet meer nodig om alle aangeleerde tegennatuurlijke reacties als masker te moeten blijven volhouden. De energie, die normaal gesproken nodig is voor deze vele maskers, wordt dan aangewend voor het beter verwerken van de overprikkeling. Dit geeft de persoon aanzienlijk meer innerlijke rust en energie. Joy Living: Just be yourself

Indeling gemeenschappelijk deel

De gedeelde gezamenlijke ruimte bestaat uit een woonkeuken, woonkamer, eetkamer en mooi ingerichte tuin. Door de vele ramen is er licht en ruimte in overvloed.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Wij beschikken over 9 standaard kamers, 2 studio's en 2 appartementen, waarvan de laatste 4 een perfecte leefomgeving bieden voor bewoners, die meer privacy benodigd hebben, een grotere zelf redzaamheid hebben, behoefte hebben aan veel ruimte en die minder externe prikkels kunnen verdragen.

Situering in wijk

Het woonhuis is gelegen aan de rand van een rustige woonwijk, omsloten door groen en 200 meter van het stadshart van Heerhugowaard.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Wij zijn Joy Living begonnen nadat wij, als ouder van iemand met autisme, als persoon zelf met autisme, met eigen ogen ervaarden hoe gemakkelijk deze groep overschat en overvraagd werden. Begonnen uit noodzaak, omdat dat wij uit eigen ervaring weten dat mensen in hun omgeving denken dat ze het wel begrijpen; inclusief de professionele hulpverleners. Het mooie is dat met een dosis inlevingsvermogen gecombineerd met meer praktische kennis over autisme, begeleiders de juiste tools in handen hebben om deze mensen te bevrijden van de moeilijk te verwerken externe prikkels en het beste uit zichzelf kunnen halen. Ons doel, onze missie onze visie als organisatie is om deze mensen te helpen. Ze te leren hoe om te gaan met hun autisme zodanig dat zij zelf en hun familie alle kansen in deze wereld volledig kunnen benutten. En dat is wat ons iedere dag weer motiveert.

Aantal bewoners

13

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen, Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Joy Living heeft als doel om vanuit de begeleiding de aanwezige talenten van de bewoners te laten groeien en het welzijn van iedere bewoner te bevorderen zodat ze zelfstandig(er) kunnen deelnemen in de maatschappij.
Onze focus ligt op het selecteren van onze teams op passende karaktereigenschappen en daarna intern op te leiden met diepgaande praktijkgerichte kennis. Want wij geloven dat wanneer je de behoeftes van die mensen op de eerste plaats zet en onze begeleiding op de eerste plaats zet, je het verschil kunt maken in de zorg. Wij zijn van mening dat onze aanpak echt het leven van honderdduizenden mensen met autisme inclusief hun directe omgeving kan veranderen.
Met een hoge bezettingsgraad, 24-uurs aanwezigheid en volledige weekend bezetting levert Joy Living een zeer hoog niveau aan professionele autisme begeleiding. Tevens kan er via onze gedragsdeskundige ook behandeling plaatsvinden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.