Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Stichting Firmitas Kamertrainingscentrum (KTC)

Terug naar overzicht

Bij het KTC leren cliënten, onder begeleiding, hoe zij zelfstandig kunnen wonen. Iedere cliënt doorloopt zijn/haar eigen traject. Als een cliënt er klaar voor is om zelfstandig te wonen, wordt er urgentie aangevraagd. De cliënt stroomt dan door naar een zelfstandige woning met ambulante begeleiding.

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

Het Kamertrainingscentrum is een pand met 27 studio's. Het Kamertrainingscentrum is erop gericht om te leren zelfstandig te wonen. Binnen het Kamertrainingscentrum worden er fasen doorlopen gericht op de zelfstandigheid. Dit gebeurt samen met een persoonlijk begeleider. Bij het Kamertrainingscentrum is voor iedereen een studio met een eigen woon- en slaapgedeelte, badkamer en keuken. De studio is ingericht met een bank, tafel, kledingkast, tv, bed en keukenspullen. Er is overdag altijd begeleiding aanwezig. En ’s nachts is er een waakdienst. Ook bij spoed kan je bij de waakdienst terecht.

Indeling gemeenschappelijk deel

Binnen het Kamertrainingscentrum is er een gezamenlijke ruimte. Hier worden dagbestedingsactiviteiten aangeboden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Elke cliënt heeft zijn/haar eigen studio met eigen keuken en badkamer. De gezamenlijke hoofdingang en wasmachine moeten gedeeld worden.

Situering in wijk

KTC is gevestigd in de wijk Schiebroek, vlakbij het metrostation Melanchtonweg.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking

Omschrijving

De doelgroep van het KTC bestaat uit mensen met een licht verstandelijke beperking en mensen met GGZ problematiek. Stichting Firmitas is voor deze locatie gecontracteerd voor de volgende indicaties: Wlz GGZ1 t/m GGZ3, Wlz VG3 t/m VG6 én Wmo.

De gemiddelde leeftijd van de cliënten is tussen de 18 en 40 jaar (het grootste aantal is tussen de 20 en 30 jaar).

Aantal bewoners

27

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Cliënten worden gekoppeld aan een persoonlijk begeleider. Samen met de persoonlijk begeleider wordt er gewerkt aan het vergroten van zelfstandigheid. De cliënten worden zo veel mogelijk in hun eigen kracht gezet. Er worden hiervoor doelen opgenomen in het zorgplan. Dit kunnen doelen op het gebied van dagbesteding/werk, financiën, praktisch functioneren, psychisch functioneren etc. zijn.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.