Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Kamertrainingscentrum voor jongeren

Terug naar overzicht

Ben jij tussen de 18 en 25 jaar en heb je een visuele beperking? Wil je graag een stap zetten in zelfstandiger wonen, met passende begeleiding? Dan is wellicht een kamertrainingscentrum van Bartiméus in Zeist of Ermelo de aangewezen plek voor jou.

Woning

Omschrijving

Het kamertrainingscentrum is een fijne en veilige woonplek speciaal voor jongvolwassenen met een visuele beperking. Je deelt de woning met huisgenoten waar je samen kunt eten en andere leuke dingen kunt doen. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Sommige jongeren maken bij Bartiméus voor het eerst kennis met uit huis gaan. Anderen zijn al wat verder. Iedereen werkt in zijn of haar eigen tempo aan zelfstandigheid. Hierdoor kun je veel van elkaar leren en tips en ervaringen uitwisselen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Situering in wijk

In en rond Zeist zijn meerdere woningen voor maximaal elf bewoners. De aanwezigheid van begeleiding verschilt per woning. Eén van de woningen is een appartementencomplex in het bruisende centrum van Zeist. Vanuit Zeist kun je snel en makkelijk in Utrecht komen.

Vlakbij het gezellige centrum van Ermelo staat het huis De Wittenborgh. Hier is ruimte voor 14 jongvolwassenen. Het is een ruime woning met een gezellige huiskamer. In Ermelo vind je ook het REA (Route-Educatie-Arbeid) College, waar je als jongere met een beperking een beroepsopleiding op maat kunt volgen. Volg je al een opleiding bij het REA College? DAn is wonen in de De Wittenborgh misschien een optie voor jou.

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Je volgt een opleiding, werkt, gaat naar dagbesteding of hebt een andere zinvolle besteding van je dag in de buurt van Zeist of Ermelo. Naast je dagbesteding wil je graag een stap zetten in je persoonlijke ontwikkeling en meer vaardigheden leren die nodig zijn om op jezelf te wonen.

Aantal bewoners

11

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie. (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

In de woningen is dagelijks begeleiding aanwezig. Een deel van de dag op locatie en de rest van de dag op afstand/telefonisch. Zo is er dus 24 uur per dag ondersteuning beschikbaar. Als je bij ons komt wonen, stel je samen met de begeleiding een zorgplan op. Hierin stel je jouw eigen doelen vast. Je doelen kunnen bijvoorbeeld gaan over het beheren van (financiële) administratie, persoonlijke verzorging, huishouden (koken, boodschappen doen, schoonmaken), met budget omgaan, mobiliteit of sociale vaardigheden. Je leert een planning maken voor de invulling van je dag en ontdekt hoe je zorgt voor een goede balans van activiteiten in je dagelijks leven. Je gaat regelmatig in gesprek met je begeleider over jouw vragen en persoonlijke doelen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.