Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Helder - Beschermd wonen locatie Karolingenstraat

Terug naar overzicht

Helder- beschermd wonen is een kleinschalige zorgorganisatie voor mensen met een psychische/psychiatrische beperking, bij wie het (nog) niet lukt om zelfstandig te wonen. We hebben 2 locaties, een groepswoning en een locatie met zelfstandige wooneenheden.

Woning

Soort woning

Trainingshuis, Studio, Appartement

Omschrijving

Er bevinden zich 9 wooneenheden in het pand. Elke wooneenheid heeft zijn eigen badkamer en keuken. Een aantal wooneenheden hebben een aparte slaapkamer. De wooneenheden verschillen van formaat. De woning wordt instap-klaar opgeleverd op raamdecoratie en meubels na.

Indeling gemeenschappelijk deel

Daarnaast is er in het souterrain een grote gemeenschappelijke ruimte. De locatie heeft een fijne tuin waarin we bijvoorbeeld samen een theetje kunnen drinken en 's zomers buiten kunnen eten.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Aan de Karolingenstraat worden per april 2024 7 studio’s en 2 appartementen gerealiseerd. Hier staat zelfstandig(er) wonen centraal. Bewoners stromen bijvoorbeeld uit van locatie Leenherenstraat en zijn toe aan een volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling. Er kan 24/7 een beroep gedaan worden op de achterwacht die gefaciliteerd wordt door het eigen zorgteam van Helder.

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

4 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Geen, Enige, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Je hebt een vaste persoonlijk begeleider waarmee je de meeste afspraken hebt en maakt. Op doordeweekse dagen is er altijd begeleiding aanwezig en in het weekend is er een inloop moment. Daarnaast kan er altijd een beroep worden gedaan op de bereikbaarheidsdienst van Helder. Middels de ZRM worden er doelen opgesteld en kijken we welke wensen en doelen er gerealiseerd kunnen worden.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.