Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Klarinet (appartementen)

Terug naar overzicht

Zuidwester is er voor mensen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Wil je graag gezellig samen met anderen wonen in een groepswoning of woon je liever alleen in een appartement? Samen gaan we op zoek naar de beste woonoplossing voor jou.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Algemene informatie De Klarinet heeft appartementen voor bewoners vanaf 24 jaar die zelfstandig willen wonen in een gezellige woonwijk. De begeleiding heeft ervaring met het begeleiden van mensen met een licht verstandelijke beperking en eventuele gedagsproblemen.

De Klarinet bestaat uit twee woningen die ieder verdeeld zijn in drie appartementen. Aan de voorkant en aan de achterkant van de woningen vind je een gemeenschappelijke tuin. Een appartement in de Klarinet heeft een huiskamer met keukenblok, een slaapkamer en een badkamer met wc, wastafel, douche en aansluiting voor de wasmachine. Iedere bewoner heeft een eigen schuur. De appartementen bevinden zich op de begane grond, de eerste verdieping en één appartement heeft de woonkamer op zolder en de slaapkamer en badkamer op de eerste verdieping.

Het kantoor van de begeleiding is gevestigd op de zolder van een van de woningen.

In de Klarinet wonen zes bewoners in de leeftijd van 25 tot 35 jaar. Allemaal wonen ze zo zelfstandig mogelijk. Vanaf 13.00 uur is er begeleiding aanwezig. De begeleiders ondersteunen de bewoners als dat nodig is. Overdag gaan de bewoners naar verschillende dagbestedingslocaties.

Woonomgeving De woning ligt midden in een woonwijk in Oud-Beijerland. Supermarkt Jumbo ligt naast de woning. Het centrum van Oud-Beijerland is op fietsafstand. De dagbesteding van Zuidwester ligt op loopafstand. Verschillende vrijetijdsbestedingen zoals een eetcafé, een soos en verschillende sporten zijn te bereiken op de fiets of met aangepast vervoer.

Welke begeleiding heb je nodig? We vinden het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen op je eigen niveau. Daarom gaan we samen met jou en je verwant in gesprek om je doelen en wensen in kaart te brengen. We passen vervolgens onze begeleiding aan op jouw doelen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.