Wonen zonder beperking

Kleinschalig wonen en logeren voor visueel en verstandelijk beperkte kinderen, Visio De Heukelom

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De Heukelom biedt wonen en logeren voor kinderen met een visuele en verstandelijke beperking.

Indeling gemeenschappelijk deel

De woningen hebben een grote keuken. Er is een woonkamer en een speelkamer annex snoezelruimte in elke woning.
Buiten zijn volop speelmogelijkheden bij de woning. Daarnaast is er op het terrein een aangepaste speeltuin (zie filmpje buitenspelen).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elk kind heeft een eigen zit-slaapkamer met wastafel. Er zijn twee kamers beneden en vier kamers boven. Alle kamers zijn voorzien van plafond-tilsystemen en naast een trap is er ook een lift in de woning.

Situering in wijk

De huizen bevinden zich midden in een woonwijk nabij een winkelstraat.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

‘Mijn kind is blind en verstandelijk beperkt, waar kan ik hem in de vakanties onder deskundige begeleiding laten logeren?’
‘Door een hersenbeschadiging bij de geboorte ziet mijn dochtertje slecht en heeft zij een ontwikkelingsachterstand. Waar kan zij, als dat beter is voor haar ontwikkeling, (tijdelijk) wonen?’

Met deze en soortgelijke woonvragen kunt u als ouder/verzorger of wettelijk vertegenwoordiger terecht bij Visio De Heukelom.

Op het terrein staan vier woningen. Kinderen die hier wonen of logeren hebben een combinatie van verschillende beperkingen: zintuiglijk, verstandelijk, motorisch, lichamelijk, neurologisch.

Bij De Heukelom hebben we aandacht voor sfeer, gezelligheid en voor het sociale netwerk van de kinderen. Daarnaast is zorg voor opvoeding, ontwikkeling en ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) belangrijk.

We betrekken ouders en verzorgers intensief bij de zorg voor hun kinderen.
.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

4 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Geen

Behandeling

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Omschrijving

We hebben twee woningen waar de zorgintensiteit voorop staat, de Vlindertuin en de Lavendel. De kinderen die hier wonen gaan overdag naar het Kindercentrum of naar de Onderwijs Ontwikkelings Groep (OOG). De OOG-groep is er voor kinderen die niet naar school kunnen, maar wel baat hebben bij een didactische omgeving. In het onderwijsprogramma dat is aangepast aan de individuele ontwikkelingsvragen is altijd voldoende tijd voor zorg, behandeling en rust.

Op de Libelle en Krekel wonen kinderen die naar Visio Onderwijs in Haren of een andere vorm van onderwijs gaan. Op De Krekel wonen kinderen die meer op zichzelf gericht zijn (internaliserende gedrag) door bijvoorbeeld een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Deze kinderen hebben veel structuur nodig en een duidelijk dagprogramma ook in het weekend. Op de Libelle wonen meertalige kinderen die meer gericht zijn op de omgeving (externaliserend gedrag). Prikkelverwerk

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.