Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

De Vlindertuin; Kleinschalig wonen voor visueel en verstandelijk beperkte kinderen, Visio De Heukelom

Terug naar overzicht

‘Mijn kind is blind en verstandelijk beperkt, waar kan ik hem in de vakanties onder deskundige begeleiding laten logeren?’ ‘Door een hersenbeschadiging bij de geboorte ziet mijn dochtertje slecht en heeft zij een ontwikkelingsachterstand. Waar kan zij, als dat beter is voor haar ontwikkeli...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De Heukelom biedt wonen, deeltijdverblijf en logeren voor kinderen met een visuele en verstandelijke beperking.

Indeling gemeenschappelijk deel

De woning Op de Vlindertuin zijn momenteel 2 open plekken. De Vlindertuin is de eerste woning die je tegenkomt als je het terrein op rijdt. Er is een ruim omsloten tuin. Op de begane grond van de woning zijn twee slaapkamers en er zijn vier slaapkamers op de eerste etage. Elke slaapkamer is voorzien van een eigen wastafel. Zowel beneden als boven zijn sanitaire voorzieningen als toilet, wastafel en douche. Boven is een bad. De woning is ruim van opzet, er is een zithoek, eethoek en een keuken. Er zijn diverse mogelijkheden aanwezig om te kunnen ontspannen, zoals een waterbed en er is een volledig gerenoveerde snoezelruimte in jungle-thema. De cliënten worden verplaatst met behulp van een plafondtillift.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elk kind heeft een eigen zit-slaapkamer met wastafel. Er zijn twee kamers beneden en vier kamers boven. Alle kamers zijn voorzien van plafond-tilsystemen en naast een trap is er ook een lift in de woning.

Situering in wijk

De huizen bevinden zich midden in een woonwijk nabij een winkelstraat.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Op de Vlindertuin wonen vier kinderen/jongeren tussen de 8 en 21 jaar oud. Alle cliënten hebben naast hun ernstige verstandelijke beperking ook een visuele beperking. De cliënten hebben een intensieve zorgvraag, en maken in meer of mindere mate gebruik van medische hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld sondevoeding en zuurstof. Ook verblijven er in wisselende samenstelling en intensiteit vier logees op de Vlindertuin. Naast wonen en logeren wordt er ook naschoolse opvang geboden. De cliënten functioneren op een laag emotioneel en intellectueel niveau, waardoor zij volledig afhankelijk zijn van groepsbegeleiding. De cliënten functioneren allen in de sensatiefase, soms in de lage klikfase. De cliënten kunnen zich verbaal niet goed uiten. Ze maken bijna geen gebruik van gesproken taal en hun vermogen tot begrijpen is zeer beperkt. De cliënten vragen om een individueel gerichte benadering en contact van dichtbij. LACCS Op de Vlindertuin vinden wij het belangrijk dat de cliënten zich veilig en geborgen voelen. Begeleiders benutten elke mogelijkheid om het leven van cliënten met een intensieve zorgvraag net dat beetje mooier te maken, al is het soms maar heel klein. Er wordt gewerkt vanuit de visie van LACCS. Dagbesteding of zorgonderwijs op het kindercentrum Door de week krijgen de cliënten dagbesteding of zorg –onderwijs aangeboden. Op het terrein bevindt zich het kindercentrum voor dagbesteding, de cluster 1 school De Heukelom, een aangepaste speeltuin en een zwembad. Activiteiten worden afgestemd op de mogelijkheden, wensen en behoeften van ieder individu. Hierbij wordt er gekeken naar een goede balans tussen rust en activiteit.

Aantal bewoners

4

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.