Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Legakker 2-4; Kleinschalig wonen voor mensen met een verstandelijke en visuele beperking, Visio De Brink

Terug naar overzicht

Visio De Brink biedt wonen, flexibele zorg (logeren) en dagbesteding voor volwassenen vanaf achttien jaar met een visuele en verstandelijke beperking en/of andere beperkingen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Op Legakker 2/4 is een open plek op de bovenverdieping. Deze kamer is bereikbaar via de trap of traplift.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Het terrein van Visio De Brink heeft een dorps karakter. Cliënten hebben zo de mogelijkheid om zo zelfstandig mogelijk het dorp en de voorzieningen te bereiken. De gemeente denkt hierin actief met ons mee.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Dementie, Lichamelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Op Legakker 2/4 staat een woonhuis van Koninklijke Visio, gevestigd op het terrein De Brink in Vries. De Brink heeft een dorps karakter en is landelijk gelegen. Cliënten hebben zo de mogelijkheid om zo zelfstandig mogelijk het dorp en de voorzieningen te bereiken. De gemeente denkt hierin actief met ons mee. Op het terrein is een cadeauwinkel, aangepaste speeltuin, zwembad, kinderboerderij 'De Kiep' en andere voorzieningen aanwezig. Legakker 2/4 is een mooie twee onder een kap woning die bestaat uit twee woonkamers, een gezamenlijke keuken en twee gezamenlijke badkamers. Iedere cliënt heeft zijn eigen zit/slaapkamer. Er wonen 9 cliënten tussen de 41 en 74 jaar met een visuele, verstandelijke en lichamelijke beperking. Hun verstandelijk niveau ligt tussen de 6 maanden en drie jaar. Sfeer speelt een belangrijke rol bij ons. De cliënten genieten van feestjes, muziek, uitjes en interacties met humor. Ons uitgangspunt is om de cliënten zoveel mogelijk zelf te laten doen, dit kunnen grote of kleine dingen zijn. Samen de tafel dekken/afruimen, was weg brengen etc. Dit vergroot hun eigenwaarde en maakt ze trots. Wij vinden een goed leven voor de cliënt belangrijk en kijken daarom naar de mogelijkheden. Wij bieden een 24 uurs zorg/begeleiding op basis van individuele hulpvragen.

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Bij Visio werken we met individuele cliëntplannen, deze plannen bespreken we jaarlijks en stellen bij waar nodig. Onze bewoners begeleiden we vanuit de methode Urlings en zorg voor participatie.
We werken met een multidisciplinair team rondom de cliënt. Er is ondersteuning vanuit gedragswetenschappers, AVG, fysiotherapie, bewegingsagogen, logopedie en diëtist beschikbaar.

Kennis en expertise van medewerkers ontstaat door scholing en cursus aanbod omtrent de ouder wordende cliënt en daarbij behorende beperkingen ( bijv., zintuigelijke achteruitgang, cognitieve achteruitgang, afname mobiliteit etc.)

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.