Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Bartiméus Zeist- Kleinschalig wonen voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een visuele en verstandelijke beperking bij Bartiméus

Terug naar overzicht

Bij Bartiméus in Zeist vindt u kleinschalige woonvoorzieningen voor kinderen jongeren en jongvolwassenen met een visuele beperking in combinatie met een verstandelijke beperking en/of bijkomende problematiek. De woningen vormen een woonzorgpark.

Woning

Soort woning

Groepswoning, Studio, Zit/slaapkamer

Omschrijving

Woningen zijn speciaal ingericht voor mensen met een visuele beperking. Zo is de verlichting aangepast, is er in het kleurgebruik rekening gehouden met voldoende contrast en zijn er voelbare en hoorbare oriëntatiepunten.

De woningen zijn gelijkvloers. Nagenoeg alle woning bevinden zich op de begane grond en beschikken over een ruime tuin.

Een deel van de woningen is toegankelijk voor mindervaliden en uitgerust met een plafond lift.

Indeling gemeenschappelijk deel

Woningen hebben allen een gezamenlijke woonkamer en keuken.
Per woning zijn er 2 ruime badkamers.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Cliënten hebben een eigen zit-slaapkamer met wastafel.

1 woning beschikt over eigen sanitair per cliënt.

Situering in wijk

Het woonzorgpark bevindt zich dichtbij het centrum van Zeist met alle voorzieningen. Openbaar vervoer is op loopafstand.

Op het woonzorgpark worden verschillende activiteiten georganiseerd. Er is een fitnessruimte aanwezig.

Er zijn een aantal dagbestedingslocaties op het woonzorgpark aanwezig. Cliënten kunnen ook gebruik maken van andere dagbestedingslocaties van Bartiméus zoals de dagbestedingslocaties op ons woonzorgpark in Doorn, zorgboerderij Langbroek of Werkplaats Boschwijk. Ook binnen de dagbestedingslocaties worden de activiteiten en werkzaamheden aangepast aan de visuele beperking.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Epilepsie, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Op het woonzorgpark in Zeist wordt zorg geboden aan cliënten bij wie naast hun visuele beperking ook sprake is van een verstandelijke beperking en/of bijkomende problematiek. De mate van de verstandelijke beperking varieert van licht, matig tot (zeer) ernstig verstandelijk beperkt.

Bij een aantal cliënten is er ook sprake van een lichamelijke beperking, of een beperking in horen en zien (doofblindheid). Voor deze laatste doelgroep heeft Bartiméus een speciaal expertisecentrum die kan ondersteunen bij de hulpvragen waar deze specifieke doelgroep tegenaan loopt.

Naast deze beperkingen kan er sprake zijn van bijkomende problematiek zoals bijvoorbeeld autisme.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

9 over gehele terrein (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Bartiméus Zeist is een locatie inclusief behandeling. Dit betekent dat er een arts en een gedragsdeskundige betrokken zijn bij alle cliënten die bij ons wonen. Daarnaast wordt er tandheelkundige zorg en zo nodig fysiotherapie en ergotherapie geboden.


Medewerkers hebben expertise op de visuele beperking in combinatie met een verstandelijke beperking en/of bijkomende problematiek. In de dagelijkse begeleiding wordt in grote mate ingespeeld op de visuele beperking. Zo vertalen begeleiders visuele prikkels voor de cliënt, houden rekening met contrast en kleurgebruik en houden er rekening mee vanaf welke afstand en hoek zij de cliënt benaderen zodat deze, wanneer er nog een restvisus is, deze zo optimaal mogelijk kan inzetten.

Afhankelijk van de zorgvraag en het ZZP wordt ondersteuning, hulp of overname geboden op alle levensgebieden.


In iedere woning voeren cliënten met ondersteuning van hun begeleiders een huishouden. Zo wordt er bijvoorbeeld gezamenlijk gekookt.


Voor wonen op het woonzorgpark van Bartiméus Zeist is er een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) nodig. De volgende indicaties zijn toereikend om mee binnen te komen: ZGvis 3, ZGvis 4, ZGvis 5, VG 5, VG 6, VG 7, VG 8, ZGaud 2 of ZGaud 3, ZGaud 4. De zorg wordt geleverd in Zorg in Natura (ZiN). In overleg zijn er mogelijkheden om vanuit de Jeugdwet te verblijven op het woonzorgpark in Zeist.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.