Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Rietwal 20; Kleinschalig wonen voor visueel en verstandelijk beperkte volwassenen Visio De Brink

Terug naar overzicht

Visio De Brink ligt aan de rand van het Drentse dorp Vries. In deze moderne woonwijk wonen ongeveer 190 volwassenen met een visuele en verstandelijke beperking. De twee-onder-een-kapwoningen op het terrein zijn kleinschalig en aangepast aan de behoeften en wensen van de bewoners.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Op Rietwal 20 staat een woonhuis van Koninklijke Visio, gevestigd op het terrein De Brink in Vries. De Brink heeft een dorps karakter en is landelijk gelegen. Cliënten hebben zo de mogelijkheid om zo zelfstandig mogelijk het dorp en de voorzieningen te bereiken. De gemeente denkt hierin actief met ons mee. Op het terrein zijn een cadeauwinkel, een aangepaste speeltuin, zwembad, een educatief agrarisch centrum (de Kiep) en andere voorzieningen aanwezig.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Bewoners van Rietwal 20 functioneren op een laag emotioneel en intellectueel niveau, waardoor zij volledig afhankelijk van groepsbegeleiding zijn. De cliënten functioneren allen in de sensatiefase, soms in de lage klikfase (associaties). De cliënten kunnen zich verbaal niet goed uiten. Ze maken bijna geen gebruik van gesproken taal en hun vermogen tot begrijpen is zeer beperkt. De cliënten vragen om een individueel gerichte benadering. Wij vinden het belangrijk dat de cliënten zich veilig en geborgen voelen en dat zij zich thuis kunnen voelen. Door de week krijgen een aantal bewoners cliëntactiviteiten aangeboden op het terrein. Andere bewoners krijgen dit vanuit huis geboden. Activiteiten worden afgestemd op de mogelijkheden, wensen en behoeften van de cliënten. Hierbij wordt er gekeken naar een goede balans tussen rust en activiteit. Als de bewoners van Rietwal 20 thuis zijn genieten zij van relaxen buiten onze rolstoel (d.m.v. het podium, de bank met zitbroek, schommelstoel, fatboy, etc.), muziek luisteren, tv kijken, spelen met onze favoriete speeltjes enz. Afwisseling van activiteiten is belangrijk voor ons welzijn. De bewoners op Rietwal 20 hebben baat bij een rustige, overzichtelijke, veilige en gezellige sfeer. Door hun beperkingen zijn zij niet altijd in staat om optimaal mee te werken tijdens eet- en verzorgingsmomenten. Begrip en geduld is erg belangrijk, daar waar nodig wordt de cliënt geholpen tijdens eet- en verzorgingsmomenten. De bewoners van Rietwal 20 vinden het fijn om in contact te zijn met de mensen om hun heen. Soms nemen de cliënten daar initiatief voor maar dat lukt niet altijd even goed. Cliënten waarderen het dat zij in gesprekken betrokken worden. Zij reageren dan op hun eigen manier en geven aan wat ze wel en niet leuk vinden. De bewoners hebben een eigen vorm van communiceren. Begeleiders hebben het talent om aandachtig te luisteren en kijken om zo goed te begrijpen wat de bewoners bedoelen en nodig zijn.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.