Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Kleinschalige woonvoorziening voor visueel en of verstandelijk beperkte mensen in Stramproy

Terug naar overzicht

"De Hoeve" is een carré boerderij uit de 17 e eeuw. Ze is in 2005 volledig gerestaureerd, in 2015 is het tweede deel opgeleverd wat ook volledig is aangepast aan cliënten met een visus beperking. Het bestaat uit drie woongroepen en een eigen dagbesteding. Elke woongroep heeft een gezamenlijke w...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

In het centrum van Stramproy, vlakbij Weert, bevindt zich De Hoeve van Visio Stramproy. Deze karakteristieke, Limburgse carré-hoeve uit 1700 is in 2005 volledig gerenoveerd. De benedenverdieping is rolstoelvriendelijk en het hele pand is zo ingericht dat slechtziende en blinde bewoners zo zelfstandig mogelijk hun weg kunnen vinden. Verlichting is aangepast en er zijn contrasterende kleuren gebruikt om de restvisus te stimuleren. Ook is gelet op de akoestiek, omdat veel bewoners zich op hun gehoor oriënteren. Binnen De Hoeve kunnen twintig cliënten wonen. 17 kamers zijn gereserveerd voor visueel verstandelijk beperkte mensen. Er zijn drie woongedeeltes, elk voorzien van een eigen woonkamer, keuken en sanitair. Daarnaast heeft elke cliënt een eigen slaapkamer die hij naar eigen smaak kan inrichten. De cliënten wonen in kleine, gemengde groepen. Bij nieuwe bewoners kijken we altijd waar hun behoeftes liggen en in welke groep deze het best tot hun recht komen.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Onze woning is gelegen aan de doorgaande weg van Weert naar België. De woning ligt op 5 minuten lopen van de kern van Stramproy waar winkels en restaurants aanwezig zijn.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

"De Hoeve" is een carré boerderij uit de 17 e eeuw. Ze is in 2005 volledig gerestaureerd, in 2015 is het tweede deel opgeleverd wat ook volledig is aangepast aan cliënten met een visus beperking. Het bestaat uit drie woongroepen en een eigen dagbesteding. Elke woongroep heeft een gezamenlijke woonkamer en keuken. Wij koken iedere dag vers waarbij de cliënten uiteraard mee bepalen wat het menu is. Het wonen moet gecombineerd kunnen worden met het naar school gaan, leeftijd vanaf ca 16 jaar en onze visie is dat men kan blijven wonen zolang als wij de gevraagde zorgvraag kunnen bieden. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd om op de juiste en stimulerende wijze onze cliënten met een visuele verstandelijke beperking te begeleiden Onze locatie beschikt over een eigen gedragswetenschapper en maakt verder gebruik van de huisarts en tandarts uit Stramproy.

Aantal bewoners

20

Open plaatsen

4 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Onze cliënten worden begeleid waar nodig waarbij het stimuleren om zelf zaken mee op te pakken wordt aangemoedigd volgens de BOL/EIM methodiek (Begeleid Ontdekkend Leren / Eigen Initiatief Model).
Wij beschikken over een eigen gedragsdeskundige die de begeleidingslijn opzet en volgt met het team en vertegenwoordigers van de client.
Voor onze cliënten is vierentwintig uur per dag deskundige begeleiding aanwezig. Onze visie is dat onze cliënten binnen hun eigen mogelijkheden een zo normaal mogelijk leven moeten kunnen leiden.
Koken doen we zelf, met verse ingrediënten. Als het even kan uit de naast de woning gelegen boerentuin.
Bewoners denken zelf mee over wat er op het menu komt. Zo werkt de kleinschaligheid van de locatie op een positieve manier door in het leven en de beleving van onze bewoners.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.