Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Kloosring 109

Terug naar overzicht

Op de Kloosring 109 wonen tien mannen bij elkaar. De bewoners hebben behoefte aan structuur en sturing. Overdag wordt gebruik gemaakt van interne en externe dagbesteding.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning, Groepswoning

Omschrijving

Kloosring 109 is een ruime 2 onder 1 kap groepswoning. De woning heeft een ruime woonkamer aan de voorkant van de woning en een eethoek aan de achterkant van de woning. Via de eethoek kom je door de schuifdeuren in de grote tuin. De woonkamer, keuken, tuin, toiletten badkamers en eethoek worden met elkaar gedeeld. Elke bewoner heeft zijn eigen slaapkamer met hierbij ook een eigen wastafel. Omdat er alleen mannen wonen, heeft de woonkamer een stoere mannelijke uitstraling. Ook staat er een tafeltennistafel in de woonkamer. Rondom de woning ligt een tuin met meerder zithoeken.

De woning is rolstoeltoegankelijk op de begane grond. Er is een wakkere nachtdienst aanwezig en op Kloosring 109 bevind zich de slaapdienst. Het personeel van Kloosring 109 draait deze slaapdiensten voornamelijk met eigen team. Deze kunnen worden opgeroepen bij calamiteiten.

Indeling gemeenschappelijk deel

De woonkamer, keuken, tuin, toiletten badkamers en eethoek worden met elkaar gedeeld.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Beneden bevinden zich een grote woon/eetkamer, een open keuken, een aangepaste badkamer met toilet, een verzorgingsruimte, twee ruime rolstoelvriendelijke slaapkamers en een bergruimte. Op de eerste verdieping (alleen met de trap te bereiken) zijn er negen ruime slaapkamers met eigen wastafel. De bewoners van deze verdieping delen twee badkamers en twee aparte toiletten.

Situering in wijk

De woning bevindt zich in een woonwijk. In de directe omgeving liggen nog 7 woningen van Zuidwester. Dagbestedingslocatie Het Steunpunt ligt op loopafstand. In de buurt van de woning vind je een speeltuin en een kinderboerderij. Het centrum van Oud-Beijerland vind je op 10 minuten fietsen.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De groepswoning bied plaats aan 10 (jonge) mannen. De begeleiders zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een licht verstandelijke beperkingen, gedragsproblematiek, psychische stoornissen en autisme. We zorgen voor structuur en een fijne plek om te wonen. De bewoners hebben behoefte aan structuur en sturing. De accenten liggen op eigen ontwikkeling en sociale vaardigheden. Overdag wordt gebruik gemaakt van interne en externe dagbesteding.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Enige

Omschrijving

De nadruk binnen de zorg en begeleiding in deze woning ligt vooral bij het in stand houden en verder ontwikkelen van vaardigheden. Daarnaast is er specifieke aandacht en deskundigheid bij het begeleiding bieden bij autismespectrum stoornissen. We vinden het belangrijk dat bewoners zich kunnen ontwikkelen op hun eigen niveau.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.