Wonen zonder beperking

Kloostertuin

Terug naar overzicht

Kloostertuin is een woonlocatie in Heerlen voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking (LVB).

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

De 35 studio's zijn verdeeld over de eerste verdieping van het klooster. Iedere studio heeft een woon/ slaapkamer, eigen badkamer en een pantry. Er zijn enkele studio’s met een kitchenette. De grote varieert van 30m2 tot 45m2.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op de locatie zijn 6 gemeenschappelijke woonkamers met veel licht en vaak in openheid verbonden. Hier ontmoeten de bewoners elkaar en is er mogelijkheid tot samen eten. Sommige bewoners helpen bij het koken.


De bewoners zijn momenteel in de leeftijd van 23 jaar en ouder. Vanuit één woon/ tuinkamer is er een verbinding naar een tuin van maar liefst 625m2 exclusief voor onze bewoners. Dit wordt een plek waar een ieder zich thuis voelt en gericht is op beleving. In het (kleine) beheer en onderhoud van deze tuin zijn bewoners van harte welkom hier een bijdrage aan te leveren.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedere studio heeft een woon/ slaapkamer, eigen badkamer en een pantry. Er zijn enkele studio’s met een kitchenette. De grote varieert van 30m2 tot 45m2.

Situering in wijk

Aan de achterkant van het pand kun je in de eigen tuin en het aangrenzende park heerlijk genieten van de rust. Wanneer je het pand aan de voorkant verlaat sta je binnen 5 minuten in het centrum van Heerlen met alle voorzieningen in de buurt. Ook bestaat de mogelijkheid om één keer per week boodschappen aan huis te laten leveren.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Kloostertuin is een woonlocatie in Heerlen voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking (LVB).

Aantal bewoners

35

Open plaatsen

1 (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.