Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Beschermd Wonen-Koningserf 11

Terug naar overzicht

2 onder 1 kap woning. 3 slaapkamers met badkamer beneden en 4 slaapkamers 1ste etage.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Het woonerf Koningserf bestaat uit verschillende twee-onder-een-kapwoningen. Het ligt op het verkeersluwe terrein voor beschermd wonen in Koningslust. Hier hebben de bewoners veel bewegingsvrijheid. Bovenverdieping met 4 slaapkamers, badkamer, toilet en gang. Benedenverdieping 3 slaapkamers gang/trap, 2 toiletten, kantoor, woonkamer met open keuken.

Indeling gemeenschappelijk deel

Gezamenlijke woonkamer en keuken. Beneden zijn 2 slaapkamers beide voorzien van badkamer. Eerste verdieping 4 slaapkamers met 1 gedeelde badkamer. Er zijn daarnaast 3 losse toiletruimtes. Ruime tuin aan achterzijde (met een tuinhuisje) en aan voorzijde woning een terras om in te zitten.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

3 slaapkamers beneden met eigen badkamer/wc. Op eerste etage hebben 3 slaapkamers een eigen wastafel/keukenblokje (zonder koelkast en zonder kookmogelijkheden). 1 slaapkamer is een zolderkamer, deze is ruim maar zonder wastafel of water.

Situering in wijk

De woning ligt landelijk, op het terrein voor Beschermd Wonen op 500 meter afstand van de kern van het dorp Koningslust. In het dorp is een winkel, cafés en verenigingen. Op het terrein zijn veel mogelijkheden voor aangepaste dagbesteding. Bewoners bezoeken graag de dierenboerderij, de snoezelweide of maken een wandeling over het terrein. Met bus of auto is het 10 minuten naar Helden waar allerlei winkels en voorzieningen zijn.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De bewoners zijn jongvolwassenen en volwassenen. Zij hebben allemaal behoefte aan stabiliteit en structuur. In deze woning wonen met diverse hulpvragen waaronder ook gedragsproblemen. Elke bewoner heeft een individueel programma maar we doen ook dingen samen. Overdag gaan de bewoners naar de dagbesteding. De dagbesteding ligt op loopafstand van de woning.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De begeleiding helpt de bewoners als het nodig is bij hun persoonlijke verzorging en andere dagelijkse bezigheden. De ondersteuning stemmen wij af op de persoonlijke behoeften, we streven ernaar cliënten zo lang mogelijk zelf dingen te laten doen. Zelf keuzes kunnen maken is belangrijk, behalve uiteraard als de veiligheid hiermee in het gedrang komt. Alle doelen staan in een persoonlijk plan dat in overleg met de ouders of vertegenwoordigers wordt opgesteld.
Ondersteuning is gericht op individuele zorgvragen als gevolg van bijkomende handicaps zoals autisme, hechtingsproblematiek, verbale en fysieke agressie.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.