Wonen zonder beperking

Koningserf 13-14

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Het woonerf Koningserf bestaat uit verschillende twee-onder-een-kapwoningen. Het ligt op het verkeersluwe terrein voor beschermd wonen in Koningslust. Hier hebben de bewoners veel bewegingsvrijheid en iedereen kan zichzelf zijn.

Indeling gemeenschappelijk deel

Per woning: Huiskamer met open keuken, rookruimte, 2 toiletten beneden en 1 toilet en gezamenlijke badkamer boven.
De woning is beperkt rolstoeltoegankelijk.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Het is een 2 onder 1 kap woning met elk 4 zit/slaapkamers boven en 3 eenkamerappartementen op de begane grond. De appartementen zijn voorzien van toilet en douche.

Situering in wijk

De woning ligt landelijk, op het terrein voor Beschermd Wonen op 500 meter afstand van de kern van het dorp Koningslust. In het dorp is een winkel, cafés en verenigingen. Openbaar vervoer (bus) is op loopafstand.

Er zijn veel mogelijkheden voor aangepaste dagbesteding op het terrein. Bewoners bezoeken graag de dierenboerderij met zijn snoezelweide, maken een wandeling of fietsen over het terrein. In deze beschermde omgeving is het goed en veilig vertoeven voor de bewoners.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De bewoners zijn allemaal volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Naast de verstandelijke beperking is er ook sprake van lichamelijke aandoeningen en psychiatrische beperkingen.
Elke bewoner krijgt de begeleiding die hij nodig heeft en iedereen heeft zijn eigen dagprogramma. Veel dagbesteding ligt op loopafstand van de woning bijvoorbeeld creatief of licht industrieel werk. Andere mogelijkheden op het terrein zijn werken bij de boerderij, muziek, soos of beweging.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

1

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Enige, Gemiddeld

Omschrijving

Er wordt 24 uurszorg geboden waarbij het accent ligt op het in stand houden van de zelfstandigheid. Binnen deze doelgroep is er veel aandacht voor de ouder wordende cliënt. Ondersteuning vindt plaats middels een persoonlijk begeleider,die samen met de cliënt en zijn wettelijk vertegenwoordiger, het persoonlijk plan opstelt, uitvoert, evalueert en bijstelt.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.