Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Beschermd Wonen-Koningserf 13-14

Terug naar overzicht

Aaneengeschakelde woningen, beide plek voor 6 cliënten, groepswoning.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Het woonerf Koningserf bestaat uit verschillende twee-onder-een-kapwoningen. Het ligt op het verkeersluwe terrein voor beschermd wonen in Koningslust. Hier hebben de bewoners veel bewegingsvrijheid en iedereen kan zichzelf zijn.

Indeling gemeenschappelijk deel

Gezamenlijke woonkamer, gezamenlijke keuken, 3 slaapkamers met eigen douche en wc per woning, 3 kamers met gedeelde wc en douche / bad

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Het is een 2 onder 1 kap woning. Elke kamer heeft een keukenblokje, 3 slaapkamers hebben eigen wc en douche, 3 slaapkamers delen douche / bad en wc, bergruimte met wasmachineaansluiting.

Situering in wijk

De woning ligt landelijk, op het terrein voor Beschermd Wonen op 500 meter afstand van de kern van het dorp Koningslust. In het dorp is een winkel, cafés en verenigingen. Openbaar vervoer (bus) is op loopafstand. Er zijn veel mogelijkheden voor aangepaste dagbesteding op het terrein. Bewoners bezoeken graag de dierenboerderij met zijn snoezelweide, maken een wandeling of fietsen over het terrein. In deze beschermde omgeving is het goed en veilig vertoeven voor de bewoners.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Psychiatrische beperking

Omschrijving

Binnen Koningserf 13-14 wonen cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking met bijkomende psychiatrische problematiek zoals autisme. Er is vaak sprake van een disharmonisch ontwikkelingsprofiel waardoor overvraging op de loer ligt. De leeftijd van de cliënten is tussen de 40 en 65 jaar. Elke bewoner krijgt de begeleiding die hij nodig heeft en iedereen heeft zijn eigen dagprogramma. Veel dagbesteding ligt op loopafstand van de woning bijvoorbeeld creatief of licht industrieel werk. Andere mogelijkheden op het terrein zijn werken bij de boerderij, muziek, soos of beweging.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

De persoonlijke ontwikkeling en welbevinden van de bewoners staat centraal. De individuele mogelijkheden worden zoveel mogelijk aangesproken. De mogelijkheden zijn voor iedere bewoner anders, de begeleiding wordt hierop aangepast. Naast het bieden van structuur, veiligheid en duidelijkheid worden de bewoners individueel ondersteund en gestimuleerd in hun persoonlijke ontwikkeling met vaak als doel het bevorderen van de zelfstandigheid maar ook om vaardigheden te behouden die ze bezitten.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.