Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Beschermd Wonen-Koningserf 7-8

Terug naar overzicht

De bewoners zijn jongvolwassenen en volwassenen. Zij hebben allemaal behoefte aan stabiliteit en structuur vanwege gedragsproblemen of psychiatrische problematiek. Elke bewoner heeft een individueel programma maar we doen ook dingen samen. Overdag gaan de bewoners naar de dagbesteding of school.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Koningserf 7 en 8 is een twee-onder-een-kapwoning met een tuin met landelijk uitzicht. De woningen liggen aan een rustig woonerfje op een terrein voor Beschermd Wonen in Koningslust. Op het verkeersluwe terrein hebben de bewoners veel bewegingsvrijheid. Ritme en regelmaat zijn van belang bij de dagelijkse bezigheden. Ondersteuning is vooral gericht op cliënten met ASS problematiek.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op de benedenverdieping bevind zich een gezamenlijke woonkamer met open keuken en tuin. Bovenverdieping gezamenlijke badkamer.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Per woning: 3 appartementen op de benedenverdieping en op de bovenverdieping 4 slaapkamers met gezamenlijke badkamer.

Elke studio is voorzien van eigen badkamer met toilet, wasbak en douche. Daarnaast heeft elke slaapkamer en studio een eigen kitchenette. De badkamer op de bovenverdieping is voorzien van douche, ligbad en wastafel. Zowel boven als onder zijn nog aparte toiletten voor gezamenlijk gebruik.

Situering in wijk

De woning ligt landelijk, op het terrein voor Beschermd Wonen op 500 meter afstand van de kern van het dorp Koningslust. In het dorp is een winkel, cafés en verenigingen. Op het terrein zijn veel mogelijkheden voor aangepaste dagbesteding. Bewoners bezoeken graag de dierenboerderij, de snoezelweide of maken een wandeling over het terrein. Openbaar vervoer (bus) is op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De bewoners zijn jongvolwassenen en volwassenen met een matige verstandelijke beperking, gedragsproblematiek en aanverwante problematieken (zoals autisme en psychiatrie). Zij hebben allemaal behoefte aan stabiliteit en structuur vanwege gedragsproblemen of psychiatrische problematiek. Elke bewoner heeft een individueel programma maar we doen ook dingen samen. Overdag gaan de bewoners naar de dagbesteding. De dagbesteding ligt op loopafstand van de woning.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De begeleiding helpt de bewoners als het nodig is bij hun persoonlijke verzorging en andere dagelijkse bezigheden. De ondersteuning stemmen wij af op de persoonlijke behoeften, we streven ernaar cliënten zo lang mogelijk zelf dingen te laten doen. Zelf keuzes kunnen maken is belangrijk, behalve uiteraard als de veiligheid hiermee in het gedrang komt. Alle doelen staan in een persoonlijk plan dat in overleg met de ouders of vertegenwoordigers wordt opgesteld.


Ondersteuning is vooral gericht op cliënten met ASS problematiek.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.