Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Koningsveld 9b

Terug naar overzicht

De groepswoning biedt plaats aan vijf cliënten, zowel jongens als meisjes. Deze jongvolwassenen, in leeftijd variërend tussen 13 en 18 jaar, hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking en behoefte aan ondersteuning bij hun groei naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Er is een levend...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Koningsveld 9b in Terheijden is samen met Koningsveld 9a een doorgebroken twee-onder-een-kapwoning, waarin twee groepen gescheiden van elkaar leven. De afgeschermde, grote tuin wordt gedeeld. Koningsveld 9b heeft drie etages. Er is een prikkelarme ruimte die ook voor cliënten van het buurhuis als rustruimte kan dienen. Daarnaast wordt de voorzolder voor beide woningen gebruikt als gezamenlijke speelruimte. De woning is niet rolstoeltoegankelijk.

Indeling gemeenschappelijk deel

Woonkamer, keuken en badkamers worden gedeeld met medebewoners.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Iedere cliënt beschikt over een eigen slaapkamer.

Situering in wijk

De twee-onder-een-kapwoning ligt in de verkeersluwe wijk het Gruytpark, aan de rand van Terheijden, grenzend aan een royale groenvoorziening. Een multifunctioneel centrum, een (kinder)boerderij en openbaar vervoer bevinden zich in de directe omgeving. Winkels, horeca en een openluchtzwembad zijn beschikbaar in het dorp.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

De groepswoning biedt plaats aan vijf cliënten, zowel jongens als meisjes. Deze jongvolwassenen, in leeftijd variërend tussen 13 en 18 jaar, hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking en behoefte aan ondersteuning bij hun groei naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Er is een levendige groepsdynamiek en soms ook sprake van acting-out gedrag. Cliënten volgen overdag voortgezet speciaal onderwijs, werken, al of niet met ondersteuning van een jobcoach, in een bedrijf of bezoeken een dagactiviteitencentrum.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Zeer intensief

Omschrijving

De begeleiding is gericht op het aanbrengen van structuur en een veilige woonomgeving, het coachen in het nemen van eigen verantwoordelijkheid, het begeleiden naar zelfstandigheid en het bieden van ondersteuning bij problematiek die samenhangt met de levensfase. Kennis en ervaring rondom bijkomende problematiek als non-verbale leerstoornis, ADHD, stoornis in het autismespectrum en hechtingsstoornis zijn aanwezig. Begeleiders werken in onregelmatige diensten. ‘s Nachts is er nachtaanwezigheid voor Koningsveld 9b en 9a samen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.