Wonen zonder beperking

Korte Water

Terug naar overzicht

Korte Water is een woonvorm voor (jong)volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Ons gebouw staat in Amsterdam, Osdorp. Er wonen 29 mensen. Iedereen heeft een eigen appartement. Er is een inpandig steunpunt van waaruit de begeleiding werkt.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Korte Water heeft 29 appartementen allen op de begane grond gelegen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gezamelijke huiskamer/steunpunt waar je samen kunt koken en eten als je dat wilt.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De appartementen hebben één of twee kamers, een eigen keuken, douche en toilet.

Situering in wijk

De locatie ligt in stadsdeel Osdorp nabij winkelcentrum en openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Korte Water is een woonvorm voor (jong)volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Ons gebouw staat in Amsterdam, Osdorp. Er wonen 29 mensen. Iedereen heeft een eigen appartement. Er is een inpandig steunpunt van waaruit de begeleiding werkt. Hier kun je ook andere cliënten ontmoeten en samen eten. Wat je zelfstandig kunt doe je alleen, als je hulp nodig hebt, helpt de begeleiding je. Hierover worden samen afspraken gemaakt.

Aantal bewoners

29

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Wat je zelfstandig kunt, doe je ook alleen. Als je hulp nodig hebt, helpt de begeleiding je. Hierover maken we samen afspraken. De afspraken gaan over dagbesteding en vrije tijd. Je inkomsten en uitgaven. Hoe je jezelf verzorgt en je gezondheid. Over je relaties en veiligheid. Zo helpen we je bij het leren van nieuwe vaardigheden.

Dagbesteding is verplicht als je bij ons woont. Daar leer je vaardigheden. Zo kun jij het beste uit jezelf halen. En dat geeft je zelfvertrouwen. Een inkomen is ook verplicht. Zo kun je elke maand je rekeningen betalen. Op de dagen dat je (nog) geen werk hebt, volg je een programma in Korte Water.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.