Wonen zonder beperking

Kraanmeer is een samenwerking tussen Philadelphia Zorg en GGZ Oost Brabant. De locatie is speciaal ingericht voor de LVB-P doelgroep. De behandeling richt zich op het herstellen van de psychiatrische aandoening.

Woning

Omschrijving

Onze locatie dé plek waar je jezelf mag zijn. Je krijgt de zorg, behandeling en begeleiding die je nodig hebt. Philadelphia en GGZ Oost Brabant werken hier samen voor jou.


Kraanmeer biedt jou de veiligheid en structuur die nodig is om weer lekker in je vel te zitten. De behandeling en begeleiding richten zich op het herstellen van jouw psychiatrische aandoening.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er zijn 3 gemeenschappelijke ruimtes. Daar kun je samenzijn met medebewoners. Zo zijn er twee gemeenschappelijke huiskamers, een keuken en een terras. Is het een keer te druk voor je? En krijg je te veel prikkels? Dan is er een ruimte waar je naartoe kunt gaan om tot rust te komen. Samen met de andere bewoners en een huishoudelijk begeleid(st)er houd je de gezamenlijke ruimtes schoon.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Je krijgt een mooie eigen studio op de begane grond van het pand Kraanmeer. In totaal zijn er achttien studio's. Je hebt een woon-slaapkamer, een keuken en een doucheruimte met wastafel en toilet. Kun je niet zo goed koken of vind je dat niet leuk? Dan kun je eten bestellen. De studio heeft een bed, een kast, een tafel met twee stoelen en een relax stoel. In overleg kan je je eigen spullen meenemen. Wij kijken mee of de spullen (brand)veilig zijn.
Het schoonhouden van het studio doe je zelf.

Situering in wijk

Als je op Kraanmeer woont, woon je in een prachtige, ruime omgeving. Jouw appartement bevindt zich op Levendig Landgoed Huize Padua. Het ligt in het groene buitengebied van de gemeente Boekel. Op minder dan zes kilometer afstand vind je de dorpskernen Boekel, Handel en Gemert. Je bent er zo met de fiets, de lijnbus of de busdienst van Huize Padua. In deze gezellige dorpen kun je je boodschappen doen, winkelen, lekker op een terrasje zitten of wandelen.

Al hoef je voor leuke activiteiten en gezelligheid eigenlijk niet eens zo ver te gaan. Er is veel te doen op Levendig Landgoed Huize Padua. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan het activiteitencentrum of het ontmoetingscentrum. Ben je creatief? Dan kun je hout of metaal bewerken of naar het open atelier gaan. Ben je sportief? Dan kun je naar de gym, het fitnesscentrum of de fietsclub. Vissen in de visvijver, biljarten of tuinieren? Ook dat kan op Levendig Landgoed Huize Padua. Op het terrein zit een winkel en een stiltecentrum waar een geestelijk verzorger op zondag een kerkdienst verzorgt.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychiatrische beperking, Psychische beperking

Omschrijving

Kraanmeer is een woonlocatie voor psychisch kwetsbare mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) die een behandelvraag hebben.

Aantal bewoners

18

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Zeer intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Zeer intensief

Omschrijving

Naast woonbegeleiders en verpleegkundigen bestaat het behandelteam uit een psychiater, een gedragsdeskundige en een verpleegkundig specialist. De begeleiders en verpleegkundigen zijn van 07.00 tot 22.00 aanwezig. In de avond is er een slaapdienst.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.