Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Kamertrainingscentrum+ Utrecht (KTC+U)

Terug naar overzicht

Bij het KTC+U leren cliënten, onder begeleiding, hoe zij zelfstandig kunnen wonen. Elke cliënt doorloopt zijn/haar eigen traject. Als een cliënt er klaar voor is om zelfstandig te wonen, wordt er urgentie aangevraagd. De cliënt stroomt dan door naar een zelfstandige woning met ambulante begeleiding.

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

Het KTC+ is een pand met 20 studio's. Het KTC+ is erop gericht om te leren zelfstandig te wonen. Dit gebeurt samen met een persoonlijk begeleider. Bij het KTC+ is voor iedereen een studio met een eigen woon- en slaapgedeelte, badkamer en keuken. De studio is ingericht met een bank, tafel, kledingkast, tv, bed en keukenspullen. Er is overdag altijd begeleiding aanwezig. En ’s nachts is er een waakdienst. Ook bij spoed kan je bij de waakdienst terecht.
Indeling gemeenschappelijk deel

Binnen het KTC+ is er een gezamenlijke ruimte. Hier worden dagbestedingsactiviteiten aangeboden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Bij het KTC+ heeft elke cliënt zijn/haar eigen studio met eigen keuken en badkamer.

Situering in wijk

KTC+ is gevestigd in het Kanaleneiland.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking

Omschrijving

De doelgroep van het KTC+ bestaat uit mensen met een licht verstandelijke beperking en mensen met GGZ problematiek. Stichting Firmitas is voor deze locatie alleen gecontracteerd voor de volgende indicaties: Wlz GGZ1 t/m GGZ3 én Wlz VG3 t/m VG6.

Aantal bewoners

20

Open plaatsen

20 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Cliënten van KTC+ krijgen wekelijks begeleiding van hun persoonlijk begeleider. Op het moment dat de persoonlijk begeleider ziek of met verlof is, heeft elke cliënt ook een vaste schaduwbegeleider. Er wordt wekelijks aan doelen uit het zorgplan. Elke cliënt heeft zijn/haar eigen doelen. Dit kunnen doelen op het gebied van dagbesteding/werk, financiën, praktisch functioneren, psychisch functioneren etc. zijn. Er wordt elk half jaar geëvalueerd op de doelen uit het zorgplan. Na overleg wordt er besloten om bepaalde doelen af te sluiten, aan te passen óf door te zetten.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.