Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Kamertrainingscentrum+ Rotterdam (KTC+R)

Terug naar overzicht

Bij het KTC+ Rotterdam leren cliënten, onder begeleiding, hoe zij zelfstandig kunnen wonen. Er wordt gewerkt met drie fases. Als alle drie fases succesvol doorlopen zijn, wordt er urgentie aangevraagd en kan een cliënt doorstromen naar een eigen woning met ambulante begeleiding.

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

Het KTC+ is een pand met 15 studio's. Het KTC+ is erop gericht om te leren zelfstandig te wonen. Dit gebeurt samen met een persoonlijk begeleider. Bij het KTC+ is voor iedereen een studio met een eigen woon- en slaapgedeelte, badkamer en keuken. De studio is ingericht met een bank, tafel, kledingkast, tv, bed en keukenspullen. Er is overdag altijd begeleiding aanwezig. ’s Nachts is er een waakdienst. Ook bij spoed kan je bij de waakdienst terecht.

Indeling gemeenschappelijk deel

Binnen het KTC+ is er een gezamenlijke ruimte. Hier worden dagbestedingsactiviteiten aangeboden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking

Omschrijving

De doelgroep van het KTC+ bestaat uit mensen met een licht verstandelijke beperking en mensen met GGZ problematiek. Stichting Firmitas is voor deze locatie gecontracteerd voor de volgende indicaties: Wlz GGZ1 t/m GGZ3, Wlz VG3 t/m VG6 én Wmo.

Aantal bewoners

15

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Cliënten van KTC+ krijgen wekelijks begeleiding van hun persoonlijk begeleider. Op het moment dat de persoonlijk begeleider ziek of met verlof is, heeft elke cliënt ook een vaste schaduwbegeleider. Er wordt wekelijks aan doelen uit het zorgplan. Elke cliënt heeft zijn/haar eigen doelen. Dit kunnen doelen op het gebied van dagbesteding/werk, financiën, praktisch functioneren, psychisch functioneren etc. zijn. Er wordt elk half jaar geëvalueerd op de doelen uit het zorgplan. Na overleg wordt er besloten om bepaalde doelen af te sluiten, aan te passen óf door te zetten.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.