Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

KWECOO biedt huisvesting (jong) volwassenen met een meervoudig bepaalde communicatiebeperking op grond van verstandelijke en/of zintuiglijke aandoeningen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

KWECOO biedt huisvesting (jong) volwassenen met een meervoudig bepaalde communicatiebeperking op grond van verstandelijke en/of zintuiglijke aandoeningen. De woning bestaande uit een woon- slaapkamer met een keukenblok en een badkamer/douche.

Indeling gemeenschappelijk deel

Woon- zitkamer en een gemeenschappelijke keuken, wasruimte per verdieping. 1 grote badkamer met aangepast ligbad voor het hele huis. Op 5 minuten loopafstand is een tuin met materiaalcabine en toiletvoorziening. De tuin heeft een moestuingedeelte en een siergedeelte. De bewoners verzorgen de tuin samen met vrijwilligers, onder professionele begeleiding.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De woning bestaande uit een woon- slaapkamer met een keukenblok en een badkamer/douche. Een aantal kamers heeft een badkamer die door 2 personen gebruikt wordt; maar dit is een extra grote badkamer met ruimte voor een douche-, verzorgingsbrancard

Situering in wijk

Woonomgeving Midden in het dorp Waubach met veel voorzieningen direct in de buurt.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

KWECOO biedt huisvesting (jong) volwassenen met een meervoudig bepaalde communicatiebeperking op grond van verstandelijke en/of zintuiglijke aandoeningen.

Aantal bewoners

14

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Behandeling

Enige

Omschrijving

Centraal in de ondersteuning staat de door de bewoners gekozen of gebruikte communicatievorm (spraak, gebaren, picto's, apparatuur met spraakuitvoer of een combinatie daarvan). Het is dan ook niet voor niets dat KWECOO voortkomt uit een initiatief van ouders. Zij willen graag dat hun kind een zo gewoon mogelijk leven kan leiden. KWECOO meent dat kleinschalig wonen uiteindelijk daartoe meer kansen biedt. En die kansen worden groter naarmate deze mensen met hun specifieke beperkingen kunnen wonen in dezelfde omgeving/streek als waar de ouders en familie wonen. Voorwaarde is dat hun toegang tot communicatie veilig gesteld wordt door de erkenning van ieders persoonlijke behoefte op communicatiegebied en dat sociale netwerken kunnen worden geactiveerd en ondersteund.

Belangrijk is daarbij participatie in de lokale gemeenschap.

Behandeling kan zo nodig met inzet van externe deskundigen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.