Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Lavendeloord

Terug naar overzicht

Lavendeloord is een 24-uurs zorg-/ woonlocatie gelegen in het Oude Dorp van Houten en biedt begeleid wonen aan (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking en eventuele bijkomende psychiatrische problematiek.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Je hebt een eigen, ruime slaapkamer voorzien van een kitchenette met aanrecht en koelkast (geen kookgelegenheid) en een eigen sanitaire ruimte. Voor jongeren die willen leren om zelfstandig te gaan wonen, zijn twee doorstroomkamers beschikbaar. We bieden daar zelfstandigheidstraining aan. Er is een ruime voortuin en een achtertuin met tuinmeubilair en schommelbanken. Het hele complex is voorzien van een intern oproepsysteem en Wifi.

Indeling gemeenschappelijk deel

Beide woningen hebben een grote gezamenlijke woonkamer.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Woonlocatie Lavendeloord ligt in een rustige woonwijk grenzend aan het Oude Dorp in Houten. De buurt heeft een prettige sfeer en is ruim opgezet. Er is genoeg parkeergelegenheid voor de deur en de winkels liggen op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Lavendeloord is geschikt voor volwassenen in de leeftijd van 18-35 jaar met een verstandelijke beperking en eventuele bijkomende psychiatrische problematiek, waaronder autisme verwante stoornissen. De bewoners zijn mobiel, hebben wisselende niveaus en zijn wisselend zelfstandig. Als je woont op woonlocatie Lavendeloord maak je onderdeel uit van een leefomgeving met duidelijkheid en structuur, waar ruimte is voor eigenheid.

Aantal bewoners

16

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige

Omschrijving

Wil jij ook het huis uit en op kamers wonen? Kom eens kijken op Lavendeloord! Bij ons heb je de gezelligheid van een groep en de zelfstandigheid van een student op kamers, maar dan wel met begeleiding. Wij bieden jou veiligheid en structuur. Meestal zijn je ouders (nog) betrokken bij de zorg. We bieden je zorg op maat. Daarbinnen richten we ons op je ontwikkeling, het aanleren van nieuwe vaardigheden en, waar nodig, op ondersteuning en instandhouding (voorkomen van achteruitgang) van vaardigheden. Indien mogelijk begeleiden we jou naar een meer zelfstandige woonvorm, bijvoorbeeld naar een eigen woning met ambulante begeleiding.
Eten en drinken doen we gezamenlijk. Je bent samen met de andere bewoners verantwoordelijk voor de algemene huishoudelijke taken zoals koken, koffie schenken en vuilnis wegbrengen. Er zijn vrijblijvende gezamenlijke groepsactiviteiten. Verder is er veel ruimte voor individuele invulling van (vrije) tijd en volg je je persoonlijke (dag)structuur.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.