Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Leger des Heils - Vast en Verder De Opaal

Terug naar overzicht

De Opaal is een woonvorm voor mannen en vrouwen met een licht verstandelijke beperking en/of hulpvragen op sociaal emotioneel gebied. Het doel is om te werken aan een zo zelfredzaam mogelijke toekomst. Met behulp van een plan wordt hier stapsgewijs aan gewerkt.

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

De Opaal bestaat uit 18 studio's met 1 slaapkamer. De studio's bevinden zich op een groot beschermd terrein in een rustig wijk in Hilversum.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

De appartementen zijn gelegen op een groot terrein in een rustig wijk in Hilversum.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Overig, Psychiatrische beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Wij richten onze hulpverlening op jong volwassenen en volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of hulpvragen op sociaal emotioneel gebied. Soms is er daarnaast sprake van psychiatrische problematiek of verslaving. Dit is van passieve aard.

Voor verblijf bij de Opaal is een CIZ indicatie (3LVG+, 4VG+ SGLVG) of een beschikking van de gemeente (WMO beschermd wonen 4+) nodig.

Daarnaast is plaatsing vanuit IFZO (indicatie vanuit de Forensische zorg) of een ‘volledig pakket thuis’ constructie mogelijk.

Aantal bewoners

18

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Bij de Opaal wordt gewerkt vanuit een herstelgerichte visie waarbij de wensen en mogelijkheden van het individu leidend zijn.
Het traject is gericht op het zo zelfstandig mogelijk participeren in de samenleving. Werk en dagbesteding en het inzetten van een (nog op te bouwen)
sociaal netwerk spelen hierin een grote rol. Er wordt gewerkt aan een (zelfstandige) vervolgplek. Samen met een persoonlijk begeleider wordt een plan gemaakt met een einddoel. Ook is er een gedragswetenschapper van het Leger des Heils betrokken.
Elke bewoner werkt in zijn eigen tempo aan dit traject.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.