Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Leger des Heils - Domus Almere

Terug naar overzicht

Domus Almere is een beschermde woonvorm voor volwassen mannen en vrouwen die een veilige, rustige plek hebben om te wonen waar 24-uurs begeleiding aanwezig is. De bewoners hebben te maken met psychiatrische problematiek i.c.m. een actieve verslaving en een (licht) verstandelijke beperking.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Domus Almere ligt naast het hoofdkwartier van het Leger des Heils, vlak naast trein- en busstation Almere Centrum en vele autovrije winkelstraten. De deelnemers hebben een eigen kamer en gedeeld sanitair.

Indeling gemeenschappelijk deel

Domus Almere is een appartementencomplex van meerdere verdiepingen. Op de gangen bevinden zich de kamers van bewoners. Er is een gemeenschappelijke huiskamer en keuken waar activiteiten en maaltijden plaatsvinden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Domus Almere ligt vlak naast trein- en busstation Almere Centrum en vele autovrije winkelstraten.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Overig, Psychiatrische beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De doelgroep van Domus Almere kenmerkt zich door onderstaande problematiek of een combinatie hiervan:

  • moeite om zich in de maatschappij aan te passen
  • psychische stoornissen
  • licht verstandelijke beperking
  • langdurige verslaving aan (hard)drugs en/of alcohol
  • (veelvuldige) contacten met politie en justitie

Om bij Domus te wonen is een geldige zorgindicatie nodig Zoals: WLZ VG3/VG6, WLZ GGZ, WMO en IFZO (indicatie vanuit de Forensische zorg)

Aantal bewoners

28

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Wij geloven in de kracht van de deelnemer en spreken deze kracht aan. Samen pakken we stap voor stap leefgebieden aan, zoals verslaving, geestelijke gezondheid en de relatie met politie en justitie. Er worden afspraken gemaakt over middelengebruik. In overleg met de deelnemer wordt zonodig schuldhulpverlening, verslavingszorg, GGZ of een andere instantie ingeschakeld. We brengen structuur in de dag en zoeken een passende dagbesteding. Doel is dat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.