Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Leger des Heils - Domus Plus Cederhorst

Terug naar overzicht

Beschermd wonen voor mannen en vrouwen met een psychiatrische aandoening in combinatie met verslaving en een verstandelijke beperking (VG6, VG7).

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Domus Plus Cederhorst biedt een warm thuis aan mannen en vrouwen voor wie het wonen in de wijk teveel prikkels veroorzaakt. Er wordt laagdrempelige zorg geboden in een rustige, bosrijke omgeving. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig en er is veel ruimte voor dagactiviteiten en recreatie.

Bewoners hebben een eigen kamer met een wasbak en een gedeelde douche en toilet.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gemeenschappelijke huiskamer en keuken.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Psychiatrische beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Domus Plus Cederhorst biedt een warm thuis aan mannen en vrouwen voor wie het wonen in de wijk teveel prikkels veroorzaakt. De bewoners kampen met psychiatrische problemen, in combinatie met middelengebruik en LVB problematiek. Er is een gedoogbeleid w.b. soft- en harddrugs en alcohol.

Indicaties:

  • WLZ VG6 VG7,
  • Forensische zorg,
  • WMO.

Aantal bewoners

26

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

Domus Plus Cederhorst is voor mensen die zicht niet staande kunnen houden in de maatschappij. Er wordt gewerkt aan stabilisering van de woon- en leefsituatie door middel van structuur bieden, dagbesteding en persoonlijke begeleiding. Ook is er ondersteuning door een gedragswetenschapper van het Leger des Heils en partners uit de GGZ en verslavingszorg.


Samen met de begeleiding wordt er gewerkt aan doelen als het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het creëren van een dagstructuur- en invulling.


Er wordt op Cederhorst gewerkt volgende de methodiek van hulp naar herstel. De bewoner wordt aangesproken op zijn kracht en gestimuleerd zijn talenten optimaal te ontwikkelen. Werk en dagbesteding zijn belangrijk in de begeleiding.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.