Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Leger des Heils - Zij aan Zij Zeewolde

Terug naar overzicht

Zij aan Zij is een 24-uurs behandelsetting waar specialistische jeugdhulp wordt ingezet voor moeders en hun kinderen. Deze moeders hebben geen zelfstandige woonruimte en kunnen niet in hun eigen sociale netwerk worden opgevangen.

Woning

Soort woning

Appartement, Groepswoning, Studio

Omschrijving

Zij aan Zij biedt ruimte aan 14 – 16 moeders. Elke bewoonster heeft, samen met haar kind(eren), twee eigen kamers. In benodigdheden voor het eerste levensonderhoud kan eventueel worden voorzien. Voorzieningen zoals een keuken, woonkamer en badkamer worden gedeeld.

De locatie bevindt zich op loopafstand van het centrum van Zeewolde en enkele bushaltes.

Indeling gemeenschappelijk deel

Voorzieningen zoals een keuken, woonkamer en badkamer worden gedeeld.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk, op loopafstand van het centrum van Zeewolde en enkele bushaltes.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Overig, Psychiatrische beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Zij aan Zij biedt jonge moeders een behandeltraject om problemen op te lossen en vaardigheden aan te leren waardoor zij op elk levensgebied toe werken naar een zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk bestaan.

Zij aan Zij is bedoeld voor (aanstaande) moeders tot ongeveer 30 jaar met complexe (vaak transgenerationele) multiproblematiek. Deze problematiek vertaalt zich in psychosociale, psychi(atri)sche klachten en/of een licht verstandelijke beperking. Hierdoor hebben zij o.a. problemen op het gebied van financiën, justitie, sociale vaardigheden, huisvesting, woonvaardigheden, opvoeding, dagbesteding en zingeving.

Voor Zij aan Zij is een van de volgende indicaties nodig:

  • Wlz LVG03 en wlz VG06;
  • Wmo Beschermd Wonen Hoog;
  • Jeugd
  • IFZO ( indicatie vanuit de Forensische zorg)
  • Maatwerk
  • Voor de kinderen is een indicatie nodig vanuit de jeugdwet vanaf de dag van de geboorte

Aantal bewoners

14

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Zij aan Zij biedt een veilige en stabiele basis om te werken aan zelfredzaamheid en opvoedvaardigheden. Samen brengen we problemen in kaart en stellen we doelen om aan te werken. We gaan hierbij herstelgericht te werk en sluiten aan op de individuele wensen en mogelijkheden van de bewoonster. De moeders worden ‘in hun kracht gezet’ en leren de zorg en verantwoordelijkheid voor hun kind op zich te nemen. Ook gaan we op zoek naar dagbesteding, werk of scholing en opvang voor de kinderen. Het uitgangspunt hierbij is dat het welzijn en de veiligheid van het kind geborgd worden.De behandeling verloopt in drie fases en duurt gemiddeld 1,5 jaar.


Binnen Zij aan Zij krijgt het kind verkennende diagnostiek om de behandeling en begeleiding goed af te stemmen op de situatie waarin moeder en kind zich bevinden. De behandelprogramma’s die voor kinderen kunnen worden ingezet zijn Kinder en Jeugdcoaching, PPP of Video Interactie Begeleiding, eventueel gericht op gehechtheid

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.